Als je bekend met kinderen bent dan weet je dat ze graag op de vloer spelen, het liefst nadat ze een boterham met pindakaas hebben gegeten. We weten ook dat ze er een hobby van maken om een beker chocomel zo uitgebreid mogelijk over de vloer te gooien. En uiteraard weten we ook dat ze er daarna graag doorheen rollen, stampen of er een beetje van een zacht gezogen lange vinger aan toevoegen. Kortom, de vloer van je huis heeft veel te verduren als je kinderen hebt.

Een epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is kinderbestendig. Zelfs de grootste rommeljochies en bahmeisjes kunnen deze vloer niet van zijn stuk brengen. Bij epoxyvloeren heb je altijd diverse uitvoeringen. Je kan een bepaald type kleurverloop kiezen, of kiezen voor graniet of betonlook. Het is verschrikkelijk duurzaam en dus bestand tegen slijtage, water of chocomel met lange vingers. De aanleg van zo’n vloer is ingewikkeld en moet door een professioneel bedrijf worden gedaan. De prijzen verschillen per bedrijf, dus laat jezelf goed informeren. Het is de moeite waard!

Vloerverwarming

Als je een kinderbestendige vloer laat aanleggen dan kan je er ook voor kiezen om er meteen vloerverwarming bij te nemen, ook ideaal voor kinderen die graag op de vloer spelen. Het is een onderneming om het aan te laten leggen, dus zorg voor een checklist vloerverwarming. Als je goed bent voorbereid dan scheelt dat weer in de kosten, of extra kosten als je te maken krijgt met een tegenvaller tijdens de aanleg. Het is raadzaam om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen, dat kan je zomaar honderden euro’s schelen.

Subsidie

Omdat vloerverwarming is een energiebesparende maatregel. Deze subsidie wordt uitgereikt aan mensen die thuis zelf energie willen opwekken. De rijksoverheid bepaald elk jaar welke energiebesparende maatregel in aanmerking komt voor een subsidie. Op dit moment is er een subsidie vloerisolatie 2019 van toepassing, dus doe de online subsidiecheck en kijk of jij in aanmerking komt!

Wakker worden met warme voetjes

Dus is het niet heerlijk als je jouw ravottende spruit op een warme en duurzame vloer kan laten spelen ? Je hoeft je geen zorgen meer te maken over laminaat dat bol gaat staan als je een epoxy gietvloer hebt, en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over koude voetjes als je samen met je kleintje een beker chocomel drinkt op die regenachtige en koude zondagochtend.