Zomervakantie! De tijd dat we massaal de zon opzoeken of vele uurtjes in de tuin spenderen. Niets is zo fijn dan lekker zwemmen, in de zon liggen en een bruin kleurtje opbouwen. Dat het verstandig is om goede zonbescherming te gebruiken weten de meesten wel, maar wist je dat de verzorging van je huid na het zonnen net zo belangrijk is? Wij delen een aantal fijne tips met je!

Spoel jezelf goed af

Na een dagje in de zon is het belangrijk om jezelf goed af te spoelen. Je huid zit vol met zonnebrand, zweet, zand en chloor. Douche niet te lang, omdat je huid al uitgedroogd is door de zon. Gebruik een milde douchegel, je hebt ook speciale douchegels die perfect zijn voor na het zonnen. Droog jezelf goed en voorzichtig af, zeker wanneer je verbrand bent.

After Sun

Investeer in een fijne After Sun. After Sun is een product in gel, lotion, spray of crème vorm welke je na het zonnebaden aanbrengt op je huid. Eerst even lekker douchen, om je vervolgens in te smeren met een heerlijke After Sun. After Sun heeft een hydraterende werking zodat deze niet uitdroogt na een dag in de zon. Ook werkt het verkoelend en kalmerend, wat fijn is wanneer je wat verbrand bent. Daarnaast zorgt een After Sun er vaak voor dat je kleurtje wat langer blijft, omdat je minder snel gaat vervellen. After Sun heeft ook nog eens een heerlijke geur, waardoor je een echt vakantiegevoel hebt! Wij hebben vaak een After Sun in lotion vorm, dit vind ik fijn uitsmeren en trekt snel in, maar je kunt natuurlijk iedere vorm kiezen die jij prettig vindt.

Panthenol

Ben je verbrand en heeft je huid even wat meer verzorging nodig dan een After Sun? Kies dan voor een product met Panthenol. Panthenol kalmeert en koelt de huid snel, waardoor het vervelende gevoel van verbranding overgaat. Ook staat Panthenol erom bekend dat het de geïrriteerde huid snel vernieuwd, waardoor je weinig last van de verbranding zult hebben. Ga je op vakantie en verbrand je snel? Neem dan een product met Panthenol en een normale After Sun mee, dan zit je altijd goed!

Water drinken

Zoals we hierboven al vaker omschreven, droog je uit door de zon. Het is daarom belangrijk om goed water te drinken na een dagje zonnen. Neem sowieso genoeg water mee als je een dagje naar het zwembad gaat zodat je gedurende de dag al meer drinkt. Maar drink ook wanneer je weer thuis of in je hotel bent wat extra glazen water. Vind je normaal water niet zo lekker? Voeg dan een schijfje citroen of takje munt toe voor meer smaak.

Wat doe jij na een dagje zonnen?

Huidverzorging tips na een dagje zonnen