Je bent al jaren samen en dan is het moment daar dat je samen wilt gaan trouwen. Mooi is het natuurlijk om de ander te verrassen met een heel tof aanzoek. Heb je jouw plan al klaarstaan, maar nog geen ring? Dan is het tijd om daar over na te denken en te shoppen. Een verlovingsring mag namelijk niet ontbreken bij een romantisch aanzoek.

Hoeveel zou jij uitgeven?

In de wereld van celebrities is het hebben van een dikke vette verlovingsring bijna een statussymbool. Hoe duurder de diamant die erin zit, hoe meer het zou betekenen. Natuurlijk is dat helemaal niet waar, want ook een ‘goedkopere’ ring geeft dat gevoel van liefde voor de ander. Daar zijn geen bakken met geld voor nodig. Hoeveel jij zou uitgeven aan een verlovingsring maakt namelijk niet uit, zo lang je het maar met liefde uitzoekt en geeft.

De opties

Een verlovingsring kopen doe je niet zomaar even. Het is natuurlijk de bedoeling dat je dit maar één keer in je leven doet (of vaker wanneer je gescheiden bent) en dan is het zeker aan te raden om het meteen goed te doen. Bedenk je vooraf goed wat jouw budget is voor deze ring en of dit past bij jouw financiële situatie. Hoe uitgebreider de ring betekent vaak hoe duurder hij is. Wil je bijvoorbeeld allerlei echte diamantjes erin? Dan kun je makkelijk rekening houden met €2000 of meer. Wanneer je dit goed kunt missen is dat natuurlijk dikke prima, maar weet ook dat er veel goedkopere verlovingsringen zijn die net zo mooi zijn.

Wat zouden wij doen?

Hoeveel wij zouden uitgeven aan een verlovingsring is moeilijk. Wanneer je je namelijk zelf in die situatie bevindt kies je met je hart en niet meer met je verstand. Een paar honderd euro erbij is dan, mits het budget het toelaat, niet meer zo’n ramp. Toch kiezen wij voor een niet al te duur exemplaar (lees: tot €1500). Ondanks dat het een mooie betekenis heeft is geldt ook hier dat een ‘goedkopere’ ring diezelfde betekenis met zich meedraagt. Het gaat namelijk om de manier van geven en de liefde die je erbij geeft. Wanneer je je bijvoorbeeld €1000 kunt besparen op jouw verlovingsring, dan kun je dit bij jouw feestje leggen. Pak wat meer uit met die bruiloft bijvoorbeeld of ga voor dat heerlijke eten van de traiteur. Je trouwt tenslotte (als het goed is) maar één keer in je leven!

Is het jouw tweede bruiloft? Geen man overboord, want het gaat erom dat je gelukkig bent! Wat die verlovingsring ook kost, als jouw partner met jou wilt trouwen dan heb je de wereld al in handen.

Hoeveel zou jij uitgeven aan een verlovingsring?