Je komt net uit het water en wilt lekker even bij het eerste beste strandtentje aan een cocktail? Eerst helemaal omkleden is niet nodig hoor! Pak gewoon je Pareo er bij en onthoud deze handige tips voor hoe je een pareo allemaal kan dragen.

1. Als rokje

De meest makkelijke manier om een pareo te dragen is als een los wikkelrokje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een simpele knoop bij je heup te maken en klaar is kees. Hoe langer je pareo of sarong is, hoe langer de rok word. Vaak is het ook erg leuk wanneer je het combineert met een mooi dames badpak.

2. Als jurkje

Wil je liever je borsten ook bedekt hebben? Knoop de pareo dan wat hoger op. Zo kun je hem als jurkje dragen en bedek je alles. Ook hier is een simpele knoop voldoende.

3. Een gekruist jurkje

Als je doek lang genoeg is kun je hem ook om je nek knopen. Je pakt de twee punten en knoopt deze achter in je nek vast met een klein knoopje. Zo heb je een jurkje die soort van gewikkeld zit. Nadeel, je moet wel een grotere pareo hebben anders word dit best lastig.

Er zijn nog veel meer leuke toepassingen voor een Pareo. Zo kun je hem ook gebruiken voor je haar. Maar ik zie ook heel vaak dat meiden er een top van maken. Er zijn echt zo veel verschillende manieren om jezelf beach proof af te stylen met een mooie pareo. Zelf ben ik meer van de effe doeken, maar wanneer je bijvoorbeeld een mooie simpele bikini hebt kun je best voor een toffe print gaan. Net waar je jezelf prettig bij voelt.

Nog een kleine tip van mij voor jou, bij bijvoorbeeld Hunkemöller vind je ook vaak matching badkleding en pareo’s. Erg leuk als set te dragen, maar ook heel leuk om te mix & matchen.

Zo draag je een Pareo of Sarong