Je baby is al bijna geen baby meer, want het kruipen is al begonnen. Misschien zijn de eerste stapjes ondertussen ook wel een feit. Wat gaat de tijd snel he? Om je kindje goed te ondersteunen met zijn of haar voetjes is het belangrijk om goede schoentjes te kopen. Hoe je de eerste schoentjes kiest? Wij geven vandaag wat fijne tips.

Slofjes

Wanneer je baby nog geen stapjes zet kun je het beste kiezen voor fijne babyslofjes. Deze zijn namelijk wat meer flexibel dan schoenen en een stuk lichter. Schoenen kunnen tijdens het kruipen namelijk een belemmering zijn voor baby’s. Ze moeten het toch meenemen tijdens het vooruit komen en schoenen kunnen dan wat stroef zijn. Fijne slofjes zijn dus een beter idee. Ze houden tevens de voetjes lekker warm!

Echte schoentjes

Wil jouw kindje wel al gaan staan en misschien al zelfs de eerste stapjes gaan zetten? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk echte schoentjes gaat kopen. Babyschoentjes heb je in allerlei soorten, van toffe en stoere babysneakers tot aan schattige sandaaltjes. Wat je kiest hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur en smaak, het seizoen en jouw kindje.

Zoolzaken

Over het algemeen hebben babyschoenen een vrij flexibele zool. Dat klinkt een beetje gek, want je zou juist denken dat ze een stevige zool moeten hebben om op te staan. Niets is minder waar, want juist door die flexibele zool leert je kindje zelf zijn of haar voetjes goed neer te zetten. Een stevige dikke zool bepaalt het anders namelijk en juist dat wil je niet. Je kindje moet zelf goed leren staan en lopen en schoenen kunnen hier een ondersteuning in zijn, maar moeten niet leidend zijn. Kies dus voor schoentjes met een flexibele zool. Je kunt dit makkelijk zelf testen door de schoenen te buigen. Lukt dit goed, dan zijn ze prima. Gaat het niet zo soepel? Dan kun je ze beter laten liggen.

Opmeten

Heb je er al eens over nagedacht om de voetjes van je kindje te laten opmeten? Het is oh zo belangrijk, want met name in de eerste jaren groeien de voetjes heel hard. Ze hebben dan ook een goede pasvorm van de schoen nodig om groeiproblemen te voorkomen. Het gaat hierbij niet enkel om de maat, maar ook om de breedte van de voetjes en zelfs de stand ervan. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat jouw kindje wigjes of zooltjes nodig heeft om de stand van de voet goed te krijgen. Bespaar hier dus niet op!