Een chirurgische ingreep…het is tegenwoordig heel gewoon en sommige ingrepen doen we zelfs in onze koffiepauze. Heel gek misschien, maar ergens is dit ook goed. Op die manier wordt het onderwerp besproken en heerst er steeds minder een taboe op. Chirurgische ingrepen zoals een ooglidcorrectie zijn tegenwoordig hot. Welke ingrepen het populairst zijn? We delen het vandaag!

1. Botox en fillers

Een hele toegankelijke manier om kennis te maken met een chirurgische ingreep is het laten zetten van botox en fillers. Deze ingrepen zijn redelijk onschuldig en zelfs tijdelijk van aard. Het is geen operatie en kan dus letterlijke tijdens je lunchpauze gedaan worden. Je hebt geen downtijd ervan en een resultaat is al snel (na een paar dagen al) zichtbaar. Botox wordt gebruikt om plaatselijk de spieren te verslappen, waardoor je rimpeltjes en lijntjes gladgestreken worden. Met fillers vul je de huid op, waardoor deze voller wordt. Ook hierdoor kunnen rimpels en fijne lijntjes verdwijnen. De huid ziet er vaak een stuk jonger en frisser uit na een dergelijke behandeling.

2. Ooglidcorrectie

Iets intensiever, zeker wat betreft downtijd, is een ooglidcorrectie. Bij SAM Kliniek hebben ze hier hele goede ervaring mee. Een ooglidcorrectie wordt niet enkel en alleen gedaan om een cosmetisch doel te bereiken. Vaak is het ook essentieel om bijvoorbeeld meer gezichtsveld te creëren.

3. Liposuctie

Nog een stapje verder gaan we met liposuctie. Liposuctie kan bij allerlei gebieden op het lichaam gedaan worden. Denk aan de billen, de benen, de armen en zelfs de onderkin en hals. Bij een liposuctie worden vetcellen weggezogen en eenmaal weg komen ze nooit meer terug. Onderschat deze behandeling niet, want het herstel is zeer pittig. Daar krijg je overigens wel een heel mooi resultaat voor terug.

4. Borstvergroting of borstverkleining

Een borstvergroting of -verkleining wordt tegenwoordig ook nog veel gedaan. Gelukkig wordt er dan veelal gebruik gemaakt van veilige implantaten. Wist je dat je ook je eigen vet kunt gebruiken en opnieuw kunt laten inspuiten in bijvoorbeeld je borsten? Er wordt dan d.m.v. liposuctie eerst ergens vet weggehaald, dit wordt schoongemaakt en vervolgens opnieuw ingebracht in je borsten. Veel cupmaten verschil kun je hier niet mee bereiken, maar wel net dat beetje meer voor een mooi en natuurlijk resultaat. Zo profiteer je van twee ingrepen in één keer!

Twijfel jij aan een bepaalde chirurgische ingreep? Laat je dan altijd goed informeren door meerdere partijen en doe zelf je eigen onderzoek. Misschien ken je in jouw eigen omgeving wel mensen die deze ingreep hebben laten doen. Vraag ernaar, want met eerlijke informatie kun je het beste je beslissing nemen.