De zomer in Nederland is dikwijls heerlijk met veel zon. Helaas is het niet altijd zon zeker en dus hebben we af en toe wat regenachtige dagen ertussen. Geen probleem als je hier rekening mee houdt, maar wat ga je doen wanneer je gewend bent om dagenlang heerlijk lekker buiten te vertoeven? Wij geven je 5 leuke tips voor die regenachtige zomerdag!

1. Bioscoop

De bioscoop is een heerlijke verkoeling in de zomer. Zeker tijdens een hittegolf is de verkoeling van de bios lekker aangenaam. Ook tijdens een regenachtige zomerdag is dit een fijn uitje, want je krijgt de tijd er makkelijk mee om. Kies een film voor jezelf of ga met de kinderen naar een leuke nieuwe animatiefilm. Daar scoor je weer mama-punten mee!

2. Knutselen

Ben je met de kinderen thuis, dan kan een regenachtige dag een flinke uitdaging zijn. Zeker wanneer ze gewend zijn om veel buiten te kunnen spelen. Zorg dat je wat leuke knutselspulletjes in huis hebt en struin Pinterest af voor leuke ideeën. Print desnoods deze ideeën uit en ga met je kindje aan tafel zitten. Een lekker snackje en wat te drinken erbij en de middag vliegt om!

3. Game middagje thuis

Hou je van het spelen van games? Pak dan die PlayStation, Nintendo of Xbox erbij en speel dat favoriete spel! Je kunt je er helemaal in verliezen, zeker wanneer je ver in je levels komt! Ook voor kindjes is dit leuk, maar let wel op de schermtijd. Een hele middag achter een scherm zitten is immers niet goed.

4. Chillen op de bank

Ben je alleen op een regenachtige dag en verveel je je? Ga dan eens lekker chillen op de bank. Voor sommige mensen is het best moeilijk om even niets te doen, maar eenmaal geprobeerd is het heerlijk. Pak er een goed boek bij en een lekkere kop thee. Of speel op je smartphone op freespins.fun. Voordat je het weet is de middag om.

5. Badderen

Zowel voor jezelf als voor je kinderen is dit een fijne tip: ga lekker badderen. Voor jezelf pak je een fijne geurkaars erbij en je tablet om die favoriete serie te kijken. Wanneer je kindjes in bad gaan pak je wat leuk badspeelgoed. Laat de badsessie ook wat langer duren dan dat je normaal zou doen. Op die manier amuseren de kinderen zich goed en zijn ze meteen ook lekker schoon! Twee vliegen in één klap dus! Poets erna meteen even het bad schoon, heb je dat klusje ook weer gedaan!