Hoe bewaar ik mijn sieraden op de juiste manier?

Het hebben van een collectie prachtige sieraden van hoge kwaliteit is een punt van trots en vreugde. Je sieraden zullen een prachtige sentimentele betekenis voor je hebben, evenals een voortreffelijke schoonheid. Je verlovingsring, de Pandora armband van je grootmoeder en de ketting die je man je voor Kerstmis heeft gegeven; ze hebben allemaal veel persoonlijke betekenis achter zich.

Als je wilt dat jouw kostbare sieraden jarenlang veilig en in goede staat blijven, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden bewaard. Sieraden die niet goed worden bewaard, kunnen na verloop van tijd beschadigd raken of verloren gaan. Het is ook belangrijk om de veiligheid van je sieraden te waarborgen, aangezien ze het doelwit kunnen zijn van dieven.

Deze gids bevat de informatie die je nodig hebt om je sieraden veilig en beveiligd te houden, zodat jij en je gezin er vele generaties plezier van zullen hebben.

Waar moet je je sieraden bewaren?

Je sieraden moeten op een schone en droge plaats worden bewaard, zoals een juwelendoosje of doosje dat is bekleed met stof. Het is ook mogelijk om een ​​gewone doos te gebruiken, mits je elk stuk afzonderlijk in zacht vloeipapier wikkelt. 

Als je een sieraad koopt, krijg je meestal een speciaal etui of een doosje dat is ontworpen met de juiste afwerking om dat specifieke sieraad te beschermen. Sommige hebben een ultrazachte stof, terwijl andere anti-aanslag eigenschappen hebben waardoor het stuk er langer als nieuw blijft uitzien. Deze zakjes zijn het beste om je sieraden in op te bergen, omdat ze zijn ontworpen met dat specifieke stuk in gedachten. 

Deze opbergmethodes zijn oa verkrijgbaar bij je favoriete online juwelier

Hoe kan ik mijn sieraden georganiseerd houden?

Het is een goed idee om je juwelendoos netjes en georganiseerd te houden, want dit heeft veel voordelen. Als je sieraden niet door elkaar worden gegooid, loop je niet het risico dat het ene stuk verstrikt raakt of een ander stuk krast. Ook vind je het sieraad dat je zoekt sneller terug.

Om het gemakkelijker te maken om je sieraden georganiseerd te houden, kies je een juwelendoos met veel kleine compartimenten om items van elkaar te scheiden. Hierdoor kun je je sieraden uit elkaar houden, zodat ze elkaar niet raken of verstrikt raken. 

Hoe moeten gouden sieraden worden bewaard?

Goud is een relatief kneedbaar metaal en kan worden beschadigd door krassen van harde edelstenen. Om dit te voorkomen, moet je jouw gouden stukken apart bewaren in zachte stoffen zakken of in de originele doos waarin je ze hebt gekocht. 

Hoe moeten zilveren sieraden worden bewaard?

Wanneer je zilveren sieraden hebt, moet je deze altijd absoluut droog bewaren. Zilveren stukken moeten worden bewaard in een aanslag vrije doek, uit de buurt van blootstelling aan de lucht. Je kunt zelfs speciale zilveren opbergdozen kopen die zijn bekleed met dit soort aanslag bestendige stof, zodat je zilveren sieraden veilig blijven. Ook mogen zilveren sieraden nooit rubberen voorwerpen zoals elastiekjes laten raken, omdat de zwavel in het rubber ervoor zorgt dat het zilver dof wordt. 

Hoe moeten diamanten worden bewaard?

Een diamant is de hardste substantie op aarde en als hij niet op de juiste manier wordt bewaard, kan hij krassen maken op andere edelstenen zoals robijnen, smaragden en saffieren. Diamanten kunnen ook zilver, goud en platina krassen. Om dit te voorkomen, dien je het in een zachte stoffen zak te bewaren. 

Hoe moet ik de sieraden die ik dagelijks draag opbergen?

Het kan handig zijn om de sieraden die je vaak draagt ​​te scheiden en in een kleiner juwelendoosje of dienblad te plaatsen. Dit zal je helpen om meteen te vinden wat je nodig hebt en je herinneren aan je sieraden keuzes. Een andere geweldige manier om je sieraden op te bergen, is door een hangende organizer te gebruiken met een aantal doorzichtige zakjes. Deze organizers houden al je sieraden apart en zichtbaar. 

Sieraden beveiliging

Als je sieraden bezit die bijzonder waardevol zijn, maak je je misschien zorgen over hun veiligheid. Niet alleen zou dat gewaardeerde paar oorbellen of die erfstuk ketting een sentimenteel verlies betekenen, het zou ook een grote financiële klap kunnen zijn. Je zou er kapot van zijn als je prachtige sieraden werden gestolen, dus wat kun je doen om ze thuis veilig te houden?

Verzekeraars zeggen dat persoonlijke sieraden meestal thuis worden gestolen. Er zijn veel manieren waarop je de veiligheid van jouw sieraden thuis kunt verbeteren. Ik raad je ten zeerste aan om sieraden met een hogere waarde in een kluisje bij de plaatselijke bank te bewaren.

Hoe moet ik bijhouden welke sieraden ik bezit?

Maak er een gewoonte van om regelmatig je sieraden te inventariseren, wat erg handig kan zijn als je een verzekeringsclaim moet indienen of een politierapport moet indienen. Je kunt van elk sieraad foto’s maken, een schriftelijke beschrijving van het sieraad maken en de kosten noteren. Natuurlijk moet je deze informatie op een andere plaats dan je sieraden bewaren, zodat ze ook niet meegenomen worden. 

Het is misschien zelfs een goed idee om deze informatie in elektronische vorm te bewaren. Op een online back-up, zodat je toegang hebt tot de bestanden als de papieren versie wordt gestolen. De belangrijkste bescherming is echter het afsluiten van de juiste kostbaarhedenverzekering bij een verzekeringsmakelaar.

Hoe moet je jouw sieraden thuis veilig bewaren?

Misschien wil je kostbare sieraden in huis opsluiten in een kluis. Vooral als je er vaak op uit gaat of als het vakantie is en veel gasten het huis bezoeken. Sieraden laten rondslingeren op tafels en dressoirs is iets dat je moet vermijden.

Je huis moet ook een alarmsysteem hebben, vooral als je andere waardevolle bezittingen hebt. Zorg ervoor dat je het alarmsysteem regelmatig test. En maak er altijd een gewoonte van om het in te stellen voordat je het huis verlaat.

Schakel de hulp in van vertrouwde buren om je huis veiliger te maken. Ze kunnen je huis in de gaten houden zodat ze verdacht gedrag kunnen herkennen, zoals een inbreker. 

Dit zijn een paar zeer belangrijke dingen die je moet weten, zodat je sieraden goed kunt opbergen. Als je nog andere vragen hebt over het onderhoud van sieraden, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe bewaar ik mijn sieraden op de juiste manier?-2