Een maand geleden ben ik begonnen met Mindfulness. Ik merk door de drukte van het leven dat ik soms vergeet om van het moment zelf te genieten. Of ik kijk nog te ver achteruit of ik ben alweer te veel bezig met de toekomst, waardoor ik het nu vergeet. De Essentialiving Journal helpt mij daar een handje bij. De journal kan je dagelijks gebruiken, om je gedachtes, intenties en emoties in te schrijven. En het helpt je om te focussen op nu en want nu van belang is. Zo krijg je meer inzichten en overzicht over jou leven en daardoor kun je gemakkelijker verandering aanbrengen in je leven.

Essentialiving Journal

Over Essentialiving

Essentialiving is gemaakt en bedacht door Gaby, haar uitgangspunt is om anderen tools te geven dat helpt om je te focussen op wat belangrijk is. Gaby wilt graag mensen inspireren met haar essentialistische levensstijl om zo meer rust en ruimte te geven in je leven.

De grootste trots van Gaby en ik denk persoonlijk ook het best lopende boek is de Planner. De planner is er vooral gericht om je te helpen meer te focussen wat er voor jou toe doet en je een beter planning voor jezelf kan maken.

De volgende boeken zijn verkrijgbaar

Gaby is te vinden via Instagram Essentialiving by Gaby

Essentialiving Journal

Essentialiving Journal

De Essentialiving Journal heeft een prachtige bruinkleurige kaft en daarin ingedrukt Journal en Essentialiving. De kaft voelt heel zacht aan, doet me denken aan suède wat het misschien ook wel is. Daardoor krijgt de journal gelijk een hele stijlvolle uitstraling, daarom heb ik hem ook mooi centraal in mijn woonkamer staan en kan ik gelijk nooit vergeten om er in te schrijven!

Essentialiving Journal

Essentialiving Journal

Hoe en waarom gebruik je een journal?

Een journal helpt je om meer je aandacht te vestigen op het nu, meer inzichten te krijgen in jou persoonlijke behoeftes en ook je doelen zichtbaar te maken. Het is daarnaast ook belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen, in ieder geval dat vind ik. Ik wil namelijk de aller beste versie van mezelf zijn!

In een journal schrijven is het beste elke dag maar wees daarin niet te streng naar jezelf, lukt het niet dan niet, morgen weer een nieuwe dag. In de Essentialiving Journal staan dagelijks wat vragen voor je klaar die jij met de intentie en gevoel van die dag in vuld. Het beste is om dit te doen in de ochtend voordat je je dag begint.

Want bewust en ook onbewust neem je dat gevoel mee wat je die dag hebt geschreven in je journal. Het zal helpen om meer rust te krijgen in je leven, inzichten en overzicht. Het helpt om de doelen van die dag ook in alle rust te volbrengen. Ik schrijf nog geen week in mijn journal en merk nu al verschil hierin. Ik loop niet meer achter de feiten aan, wat mij een voldaan en rustgevend gevoel geeft.

Essentialiving Journal

De combinatie van Mindfulness wat ik nu doe en journalen helpen heel erg bij mijn zelf ontwikkeling. Ik ben steeds elke dag beetje meer bewust van het nu, van mijn valkuilen en laat mij minder lijden door gedachtes en emoties. Heb je moeite om je aandacht in het moment te houden, ben je overzicht kwijt of wil je jezelf verder ontwikkelen dan kan ik Essentialing Journal je zeker aanraden!