Hoe betaal jij online? thumbnail

Vandaag de dag shoppen we allemaal massaal online. Even een spelletje kopen om te spelen, een fijne outfit voor het thuiswerken of natuurlijk de boodschappen. Nu zijn er tegenwoordig heel veel manieren om online te betalen. In dit artikel deel ik de bekendste met je en hoe je deze gebruikt. Lees je mee?

iDeal

iDeal is denk ik wel de meest bekende betaal mogelijkheid in Nederland. Ik gebruik dit ook bijna altijd. Met iDeal betaal je online via je eigen bank. Je klikt in het betaalscherm het kopje iDeal aan, vervolgens selecteer je je bank en je wordt direct doorgestuurd naar het betaalscherm. Wanneer je via je telefoon of tablet shopt, kun je je betaalpas koppelen aan een app van je bank. Je kunt dan met een beveiligingscode betalen en hebt niet je bankpas en reader nodig, handig! Let op: iDeal is Nederlands. Shop je op buitenlandse webshops, dan kun je deze optie meestal niet gebruiken.

PayPal

PayPal is ook een bekend wereldwijd betaalsysteem, dit wordt ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld buitenlandse betalingen. Om PayPal te kunnen gebruiken, moet je je aanmelden met je e-mailadres. Op de speciale PayPal rekening kun je geld plaatsen, waar je vervolgens mee kunt betalen. Dit is voor de koper gratis, er zitten geen extra kosten aan verbonden. Daarnaast biedt PayPal aankoopbescherming, dit is handig wanneer er dingen aan je bestelling niet kloppen.

Bitcoin

Wellicht heb je hier al weleens van gehoord, maar heb je geen idee wat het is. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld. Om bitcoins te kopen, moet je een wallet hebben. Dit kun je zien als een digitale portemonnee. Daarnaast kan een bitcoin stijgen of zakken in waarde, dit is iets om rekening mee te houden als je dit als betaalmethode gaat gebruiken. Wil je meer weten over cryptocurrencies kijk dan eens op iDealCasino.nl, hier vind je écht alles over online betaalmethodes.

Wat voor betaalmethodes gebruik jij vaak?

Hoe betaal jij online?