Hoe zien de muren van jouw woonkamer eruit? Simpel wit, een kleurtje of een gezellig behang? Vaak kiezen wij toch de gemakkelijke weg en gaan we voor schilderen, maar behang is eigenlijk veel leuker! Aparte designs, vrolijke kleuren of mooie prints: kies wat jij mooi vindt. Behang geeft meer sfeer aan je woonkamer dan een simpele effen muur. In dit blog delen wij verschillende behangstijlen met je, zodat jij je kunt laten inspireren voor jouw woonkamer.

Behangcirkels

We beginnen even met wat anders dan anders: behangcirkels. Wanneer je geen zin hebt om een hele muur te behangen, is dit een ideale oplossing! Behangcirkels zijn in vele verschillende kleuren en prints verkrijgbaar, net als normaal behang. Het is een cirkel met een doorsnede tussen de 142,5 cm en 190 cm. Erg groot dus! Het bedekt een groot gedeelte van je muur, maar door de ronde afwerking is het unieker dan normaal behang. Een echte eyecatcher in je woonkamer of slaapkamer.

KEK Amsterdam behang

We gaan nu verder met normaal behang, want ook dat is erg gaaf in een woonkamer. Misschien iets meer werk, maar dat is het zeker waard. Neem vooral eens een kijkje bij KEK Amsterdam behang. KEK Amsterdam ontwerpt behang met bekende prints, zoals museumstukken of Jip en Janneke (leuk voor een kinderkamer). Ook doet KEK Amsterdam veel met jungle- of landschap prints. Mooie, diepe kleuren die zorgen voor een sfeervolle woonkamer. Door de aanwezige prints, is het aan te raden om te kiezen voor 1 wand, in plaats van alle wanden. Je kunt de andere wanden van je woonkamer dan afstemmen met een bijpassende kleur.

Groen behang

Hou je wel van de kleur groen, maar niet van drukke prints? Dan past groen behang goed bij jou. Groen behang geeft wat kleur aan je woonkamer, maar is niet te aanwezig. Je kunt kiezen voor een rustige print in een groene kleur of juist een grotere print met bladeren of bomen. Met groen haal je buiten naar binnen, in combinatie met mooie planten en decoratie heb je zo een prachtige sfeer in je woonkamer!

Luxe behang

Zijn drukke prints of felle kleuren niet helemaal jouw ding? Dan past luxe behang meer bij jou, dit zijn rustige en grafische prints die passen in ieder interieur. Luxe behang kenmerkt zich door de natuurlijke tinten zoals zand, beige en goud. Door de grafische prints en reliëf straalt het luxe en warmte uit. Omdat dit een rustigere print is, past het ook beter op meerdere muren. Maar ook hier kun je uiteraard ervoor kiezen om 1 wand te behangen en de rest in een bijpassende kleur te schilderen. Kijk vooral eens op bijvoorbeeld Pinterest naar inspiratie foto’s!

Wat voor behang zou jij kiezen voor je woonkamer?