Toen wij net in ons huis met tuin trokken, vond ik het erg lastig om te bedenken wat voor tuingereedschap ik allemaal nodig zou hebben. Inmiddels ben ik ervaren in het bijhouden van onze tuin en deel ik mijn beste tips graag met jou! Lees je mee?

Kärcher heggenschaar

Ik moet eerlijk zeggen: het snoeien van de heg vind ik de minst leuke klus. Het is lichamelijk zwaar werk en vergt behoorlijk wat tijd. Gelukkig gaat het met de Kärcher heggenschaar een stuk gemakkelijker! Het is een lichtgewicht heggenschaar met ergonomisch ontworpen greep, hierdoor is het lichamelijk een stuk minder zwaar. Daarnaast zorgt het diamantgeslepen mes voor nauwkeurig resultaat, zo wordt heggen snoeien ineens een stuk minder erg.

Karcher heggenschaar 2

snoeren BEFORE

In gebruik

Zoals je op de foto hierboven kunt zien was het trimmen van onze heg absoluut nodig. Normaliter is dit het meest vervelende klusje, en dat is ook de reden dat we het zo lang hebben laten groeien. Wat dacht je van die snoer die weer in de weg zit, het lamme arm gevoel omdat je als een idioot staat om alles kort te krijgen. Nee een fijn klusje is anders.

Snoeren AFTER

Het resultaat!

Thank god voor deze Kärcher heggenschaar! Deze is namelijk draadloos, licht in gewicht en kan je heel makkelijk roteren waardoor je niet in onmogelijke posities hoeft te staan om alles mooi kort te krijgen. Écht een aanrader als je het mij vraagt. Een handige bijkomstigheid is dat de accu van de heggenschaar ook past op alle andere Kärcher apparaten waardoor je altijd een accu bij de hand hebt.

Een snoeischaar en tuinhandschoenen

Een degelijke snoeischaar is echt onmisbaar om je tuin goed op orde te houden. Zeker in het voorjaar loop ik regelmatig met de snoeischaar door de tuin. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal prachtige hortensia’s in de tuin staan, die ik regelmatig bij snoei. Maar ook om planten te verwijderen is de snoeischaar ideaal. Kortom: deze moet je hebben! En om geen zand onder je nagels te krijgen (of ben ik de enige vrouw die daar echt een hekel aan heeft?), zijn tuinhandschoenen ook erg handig tijdens het snoeien!

Gieter en tuinslang

Al die mooie bloemen en planten wil je natuurlijk wel mooi houden, regelmatig water geven is daarom erg belangrijk! De kleine planten kun je langs gaan met een gieter, maar voor het grotere werk is een tuinslang erg handig. Plan een vast moment in de week om de planten water te geven, zo voorkom je uitdroging. Zeker in de zomer is dit nodig! Tijdens een regenachtige herfst is water geven natuurlijk overbodig.

Welk tuingereedschap gebruik jij vaak?

Het handigste tuingereedschap op een rijtje