De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we allemaal weer massaal naar buiten gaan en genieten van het heerlijke weer. Tijdens dit heerlijke zomerweer krijgt ons haar veel te verduren. Denk aan de hoeveelheid zon, het zout uit de zee en het chloor uit het zwembad. Daarom geef ik je een aantal tips om deze zomer goed voor je haar te zorgen.

Tip 1: laat de shampoo wat vaker staan

In de zomerperiode zijn mensen vaak geneigd om heel vaak hun haar te wassen en dat is juist niet slim. Wanneer je je haar minder vaak wast dan krijgt jou haar de tijd om natuurlijke vetten aan maken. Als dit proces wordt verstoord dan wordt je haar alleen maar sneller vettig. Het geldt overigens niet als je in zeewater of chloorwater hebt gezwommen, dan moet je wel dezelfde dag je haar wassen.

Tip 2: verwen je haar goed

Zoals je al hebt kunnen lezen krijgt het haar veel te voortduren en daarom is het goed om je haar te verwennen tijdens de zomer. Dit kun je doen door middel van haarmaskers. Haarmaskers zorgen ervoor dat jouw haar herstelt van mogelijke beschadgingen die gemakkelijk opgelopen kunnen worden in de zomermaanden. Een haarmasker moet je alleen niet te vaak doen want dan heeft het weinig effect meer. Maximaal één keer per week een haarmasker kan al veel resultaat geven.

Tip 3: haarproducten met UV-filter

Steeds meer haarproducten bevatten een UV-filter, het is eigenlijk hetzelfde als een dagcreme met een SPF, het beschermt je haar tegen de zon. De zon is logischerwijs in de zomer erg sterk en daar heeft je haar ook bescherming tegen nodig. Let daarom goed op of jouw dagelijkse haarproducten wel goed bestand zijn tegen de zon in de zomermaanden.

Heb je iets gehad aan deze haarverzoring tips? Genieten tijdens de zomer is belangrijk maar de gezondheid van je haar heeft ook aandacht nodig.