Leuke gratis uitjes met peuters-2

Het kan best een uitdaging zijn, om steeds iets leuks te verzinnen voor de kleine hummeltjes. De energiebommetjes willen graag geprikkeld worden met nieuwe, leuke dingen. Goed voor hun ontwikkeling, maar soms wat minder voor jouw portemonnee. Een dagje weg zonder dat het geld kost, is wel zo prettig, gelukkig zijn er ook heel veel gratis uitjes!

Hierbij daarom wat tips, voor gratis uitjes met je peuter.

Naar het bos

Vooral in de herfst is het heerlijk, om met je kleine naar het bos te gaan. Zo krijgt de kleine de dagelijkse beweging en kan je ook gelijk wat herfstspulletjes meenemen naar huis. Op die manier heb je na de boswandeling ook nog een leuke activiteit thuis.

boswandeling

Open dag brandweer

Houd de activiteitenkalender in jouw regio eens in de gaten. Grote kans dat er weer een open dag van de brandweer aan zit te komen. Heel leuk om met je kleintje te gaan kijken.

Bezoekje aan de IKEA

Als je eerst lekker een stukje door de Ikea slentert met je kleine spruit, zal hij of zij sowieso onder de indruk zijn van alle leuke knuffeltjes en kleurtjes. Na een wandeling door de winkel kan hij of zij vervolgens lekker spelen in de ballenbak. Kan jij even rustig een kopje koffie drinken.

Bloemen plukken

Zeg tegen de kleine dat je oma wilt verrassen meteen mooie bos veldbloemen. Die kan hij of zij dan zelf plukken.

Kinderboerderij

Kinderboerderij

Op het gebied van gratis uitjes, is de kinderboerderij altijd de moeite waard. Vooral in de periode dat er kleintjes worden geboren, kijken de kinderen hun ogen uit.

Strandbezoek

Woon je in de buurt van een strand of recreatieplas, dan is het meenemen van een schepje en emmertje genoeg, om jouw zoon of dochter eens lekker los te laten gaan in het zand.

Dagje strand

Voorleesmiddag bibliotheek

Regelmatig vind je aankondigingen van een gratis voorleesmiddag in de bibliotheek. Heel schattig om al die kleintjes zo aandachtig te zien luisteren.

Jouw kleine zal het waarschijnlijk ook heel leuk vinden om met een neefje of nichtje te spelen. Zo heb jij ook direct tijd om even weer bij te praten. Ook de eerste dag in de lente, waarop de koeien weer in de wei weer in mogen, is een erg leuke gebeurtenis om samen met je kleintje te gaan bekijken.

Leuke gratis uitjes met peuters