Het is vaak een ding geweest dat je eigenlijk gouden en zilveren sieraden niet met elkaar kunt combineren. Nog steeds hebben veel mensen wel een voorkeur voor bijvoorbeeld alleen goud of alleen zilver. Vaak hangt dit ook af van onder andere je huidskleur en je tint. Met een beetje een warme ondertoon, kunnen gouden sieraden juist goed staan en met een koele ondertoon staan zilveren sieraden beter. Maar kun je het ook combineren?

Neutrale ondertoon

Als je een huid hebt met een neutrale ondertoon hebt, dan kun je prima zowel zilver als goud dragen. Dat staat dan prima met jouw huidskleur. Maar dan is het nog de vraag hoe je ze combineert, want staat dat niet gek? Die twee verschillende kleuren sieraden? Nee, dat hoeft helemaal niet. Hoewel het als ‘veel’ kan ogen, kan het ook juist ervoor zorgen dat het er erg netjes en stijlvol uit ziet.

Vind de balans

Als je twee kleuren sieraden wil combineren, dan kan het lastig zijn. Want hoe kies je wat je wel en niet als bijvoorbeeld goud doet en wat je wel en niet als zilver doet? Vaak is het slim om een balans te vinden hierin. Het is bijvoorbeeld niet heel mooi om één hand met zilveren ringen te dragen en de andere hand met alleen maar goud. Dat gaat er waarschijnlijk gek uit zien. Balanceer de twee kleuren juist en meng het lekker door elkaar.

Vaak is om en om een goed idee, en doe dingen in verschillende lagen. Neem als voorbeeld drie armbanden. Doe eerst een zilveren om, dan een gouden en dan weer een zilveren. Of met kettingen. Doe een lange gouden ketting, en vervolgens een zilveren ketting die net iets korter is. Ga op zoek naar een mooi gouden kettinkje dames, en draag hem met een ander leuk kettinkje. Ook een mooi excuus om je 14k gouden ketting nog vaker te dragen.

Forceer het niet

Het is belangrijk dat je de combinatie tussen de twee niet forceert. Je kunt niet een hele hoop van beide gaan dragen, want dat ziet er wellicht slordig uit. Kies één kleur sieraad die je voornamelijk om doet en combineer dit vervolgens met enkele sieraden van de andere kleur. Een mooie gouden ring bijvoorbeeld, of een paar oorbellen. Overdrijf het niet en maak het allemaal niet te geforceerd, zodat het er mooi natuurlijk en stijlvol uit ziet. Maar wees tegelijkertijd niet bang om te experimenteren met de verschillende kleuren!

goud en zilveren sieraden