Een van de belangrijkste uitspraken van Max Factor is:” Je wordt niet Glamoureus geboren. Glamour creëer je.”. Deze zin bleef direct in mijn hoofd hangen. Ook zo benieuwd hoe de producten van Max Factor je dat glamour gevoel kunnen gaan geven. Lees dan verder en ik neem je mee naar de wereld van Max Factor.

Make-up tasje gold

Geschiedenis

Ik word altijd nieuwsgierig naar het ontstaan van producten. Zo ben ik gaan lezen over de man achter het product Max Factor. De man die deze make-up lijn zo groot heeft gemaakt, heet zelf Max Factor. Hij is geboren in Rusland in 1877. In Rusland start hij zijn eigen haar-en schoonheidssalon. Begin van de 20ste eeuw verhuisde hij met zijn familie naar de Verenigde Staten. Daar ging cosmetica en pruiken verkopen. Maar zijn echte doorbraak was toen hij make-up voor de filmindustrie ging produceren. Hoe gaaf dat de bekende merk al zo’n lange voorgeschiedenis heeft. In 1938 is Max Factor overleden en is zijn zoon het gaan voortzetten. Het is het grootste merk qua make-up in de filmwereld en ook veel visagisten gebruiken dit merk. Ook heel leuk om te weten is dat toen artiesten de make-up ook mee naar huis gingen nemen dit merk ook voor alle vrouwen beschikbaar werd.

Glamoureus

Zoals ik in het begin van mijn blog al aangaf dat Max Factor zei;” Je wordt niet glamorous geboren. Glamour creëer je. Waarschijnlijk kent iedere vrouw het merk “Max Factor X” wel. En hoe fijn is het dat dit prachtige merk ook voor iedere vrouw haalbaar is. Ik dacht zelf altijd dat dit merk niet echt voor mij was bedoeld. Het klinkt best chique vind je niet. Ook het feit dat het een veel gebruikt product in de film- en glamour wereld is, dacht ik niet dat het bij mij in de beautycase zou komen. Maar niets is minder waar. Vrouwen zoals jij en ik verdienen ook gewoon “Glamour”. Max Factor biedt dit ook echt met de producten die ze verkopen.

Wimpers

Wel eens op wimpers gelet?! De ene baby wordt al met prachtige lange wimpers geboren en de andere is wat minder gezegend daarmee. Ik heb hier een een mascara van Max Factor X die ik mocht testen. Ik ben dus niet die baby die super lange wimpers had, dus mascara helpt me altijd een handje om mijn wimpers net dat extra volume te geven. De “Davine Lashes” kan ik je echt aanraden. Na drie laagjes mascara op mijn wimpers wist ik niet wat ik zag. Echt een verschil. Mooie volle wimpers. Na zes laagjes was het net of ik bij de visagist vandaan kwam.(Te koop voor 19,95 euro)

Divine Lashes Rich Black(19,99)

 

Sprekende wenkbrauwen

Weet jij soms ook niet zo goed wat je met je wenkbrauwen aan moet? Alleen epileren of er juist een dun lijntje van maken. Max factor heeft een  “Real Brow Fill & Shape” om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Ook daar ben ik mee aan de slag gegaan.  Met het afgevlakte potlood kon ik mijn wenkbrauwen precies de vorm geven die ik mooi vond. Aan de andere kant van het potlood zit een zacht sponsje. Die gebruikte ik om mijn wenkbrauwen in te vullen zonder vlekken te maken.(prijs 8,75 euro)

Honey Lacquer Nude(12,99)

Lippen

Nu je met de bovenstaande producten je wimpers en wenkbrauwen zo mooi hebt gemaakt. Kunnen je lippen eigenlijk niet achterblijven. Daarvoor kreeg ik de prachtige lipgloss “Honey Lacquer” van Max Factor. Verzorgend en mooi te gelijk. Fijn aan te brengen met een zacht borsteltje.  Stap voor stap zorgen deze producten ervoor dat je je fabulous voelt.( prijs 12,99 euro)

creme puff Blush(14,00)

Wangen

Nog een laatste product om je gezicht nog meer te laten shinen dan het al doet.  De “creme Puff Blush”. Met een poederkwast breng je deze mooie blush aan op de appel van je wangen. Gebruik zoveel waar je jezelf prettig en mooi bij voelt. Met de poederkwast goed en makkelijk aan te brengen. (prijs 14,00 euro)

Conclusie

Ik ben meer dan tevreden over deze producten van Max Factor. Ik raad ze iedereen echt aan. Met dit zomerse weertje op je bruin getinte huid komen deze producten zo mooi tot hun recht. Max Factor zei lang geleden “Glamour creëer  je”. Daar ben ik het mee eens na het gebruik van deze producten. Maar ik blijf geloven dat Glamour alleen versterkt wordt door deze producten. Iedere vrouw heeft een zekere glamour van haarzelf.