Zijn speeltjes ook iets voor mij?

Seksspeeltjes. Misschien heb je er al heel wat ervaring mee, en weet je precies wat je wel en niet fijn vindt. Of misschien heb je ze juist nog nooit geprobeerd, en heb je geen idee of je het wat vindt. Maar ben je er wel nieuwsgierig naar, en ben je best benieuwd of ze ook iets voor jou zijn. De enige manier om daar achter te komen is eigenlijk een heel makkelijke: gewoon doen. Of het nu gaat om de eerste keer speeltjes gebruiken of eens iets nieuws proberen, pas als je er echt mee aan de slag bent geweest weet je of het iets voor jou is.

Maar ik heb ze toch niet nodig?

De belangrijkste reden die mensen noemen als zij nog nooit een speeltje hebben gebruikt, is dat zij ze niet nodig hebben. Hun partner en eventueel hun handen kunnen het prima alleen af, er is geen hulp voor nodig. En dat is natuurlijk prima. Maar dat iets niet per se nodig is, wil nog niet betekenen dat het niet fijn kan zijn. Een chocoladereep heb je ook niet per se nodig, je eet waarschijnlijk al voldoende. Maar lekker is het wel!

Als je ook op die manier naar speeltjes gaat kijken, gaat er vast en zeker een wereld voor je open. Een wereld waar je, als je iets te enthousiast op zoek gaat, misschien een beetje van kan schrikken. Wat zijn dit voor dingen, en waarom zijn ze zo groot? Geen stress. Er zijn ook genoeg easy toys te vinden waarmee je rustig aan de slag kan gaan, om te zien wat voor extra plezier ze jou kunnen geven. Heb je ze nodig? Misschien niet per se. Maken ze het leven leuker en spannender? Dat zou zo maar kunnen!

Speeltjes voor beginners

Ga je voor het eerst speeltjes gebruiken, zoek dan naar iets waarmee je eigenlijk nooit verkeer kan zitten. Een vibrator bijvoorbeeld, die wordt door vrijwel alle vrouwen goed gewaardeerd. Zoek een model uit dat je aanspreekt, en ga het simpelweg proberen. Dat kan in je eentje, om eens rustig uit te zoeken wat je nieuwe toy allemaal kan en hoe jij daarop reageert. Maar samen met je partner kan natuurlijk ook, en is misschien wel extra spannend.

Heb je de smaak te pakken, dan kun je op basis van je ervaringen op zoek gaan naar nieuwe exemplaren die precies passen bij wat jij prettig vindt. Dat ontdek je al doende steeds beter, net zoals je ook zult zien dat het ene speeltje het andere niet is. Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan gaat er vast en zeker een wereld voor je open!

Zijn speeltjes ook iets voor mij?