Afvallen is een van mijn goede voornemens dit jaar. Daar hoort dus ook een beetje beweging bij. Met mijn nieuwe Fitbit Charge 2 kan ik exact tracken wat ik allemaal doe op een dag. Lees je mee?Advertisement

Onder sporters is de Fitbit natuurlijk hartstikke bekend. Maar als nieuwkomer in de wereld van sport en beweging is dit toch wel een nieuw geavanceerd speeltje. En als stiekeme gadget lover ben ik natuurlijk mega benieuwd naar de Fitbit. Met de Fitbit kun je verschillende dingen meten en bijhouden. Er zit bijvoorbeeld een stappenteller in en een hartslag meter, maar je kunt er ook je workouts bijhouden en zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

De Fitbit Charge 2 is te koop in verschillende kleuren. Denk hierbij aan zwart, blauw, paars. Maar er zijn dit keer ook een aantal hele stoere Special Editions uitgebracht. Waaronder de Lavender/Rose Gold edition. En als Rosé lover kon ik het dan ook niet laten om deze te gaan testen! Het bandje is lavendel paars en de behuizing en gesp zijn gemaakt van rosé goud waardoor deze Fitbit perfect bij mijn andere accessoires past!

Fitbit Charge 2 functies

Zoals ik al zei heeft de Fitbit Charge 2 een hoop leuke functies. Ik heb ze natuurlijk allemaal geprobeerd en loop er dan ook graag een aantal even met je door. Om te beginnen het begin scherm. Hierop kun je heel snel de tijd en datum aflezen, maar ook de voortgang van je dag in stappen. Overigens kun je dus ook de Fitbit koppelen aan je telefoon. Wanneer je dan gebeld word of een ouderwetse SMS binnen krijgt zie je de afzender naam op het schermpje en trilt het horloge.

BPM❤

BPM staat voor Beats Per Minute, ook wel bekend als het aantal hartslagen per minuut. Voor het sporten is dit erg fijn om te weten. Maar persoonlik vind ik het ook erg fijn om te weten zodat ik me bewust word van mijn hartslag en stress level.

Activity Tracker en Stopwatch

De activity tracker kun je aanzetten wanneer je gaat sporten. Zo houd het horloge bij wat je doet en hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens je rondje sportschool of hardlopen. Ook zit er een stopwatch in het horloge verwerkt.

Ademhalingsoefeningen met Fitbit

Dit is wel een van mijn favoriete functies. Door het “Relax” momentje te nemen leer ik echt te ontspannen. Twee minuten lang adem ik volgens het voorgeprogrammeerde programma van Fitbit. De eerste keer werd ik wat lichtjes in mijn hoofd. Maar daarna leerde ik echt hoe ontspannend het kan zijn! Heerlijk!

Vanaf nu is het voor mij een stuk beter bij te houden wat ik nou precies doe op een dag qua beweging. Zo ga ik er toch een stuk bewuster mee om zonder gelijk een top sporter te hoeven zijn. De Special Edition van de Fitbit Charge 2 is te koop bij sporthorlogecenter.nl van €189,95.

Track jij ook je beweging?

Handtekening Jamey