We hebben een prachtig huis, beide een goede baan en nu ook een lieve pup. En nu we alles op de rit hebben willen we ook de volgende stap nemen en daar hoort gezinsuitbreiding ook bij. Maar waar moet je dan bij stil staan? Best veel kwamen we achter. Het zijn wellicht de kleine dingetjes, maar die zijn niet minder belangrijk.

Ik heb het over verzekeringen. Ja het is vaak taaie koek om door heen te spitten. Maar wanneer je een hoge ziekenhuis rekening krijgt ben je blij wanneer je de juiste zorgverzekering hebt gekozen. Mijn zusje is op dit moment in verwachting van mijn neefje. En omdat wij ook een kinderwens hebben besloot ik vast met haar mee te kijken naar de juiste verzekering. Van uit de basis verzekering word al een hoop gedekt, maar wanneer je een passende aanvullende verzekering kiest worden vaak ook alle overige kosten gedekt zoals kraamzorg, ziekenhuisopnames en bij sommige zelfs de echo’s. Kijk dan ook echt goed naar wat bij jouw situatie past en wat je nodig hebt. Bij veel verzekeraars is het ook mogelijk om 1 keer per jaar te up/down graden waardoor je dus niet vast zit aan het dure aanvullende pakket.

Nou hebben we gekeken naar de juiste verzekering voor het before plaatje. Maar wat nou als een van ons komt te overlijden? We zijn zo druk geweest met wat we moeten regelen wanneer we eenmaal een kleintje zouden krijgen dat we helemaal niet hebben stil gestaan bij wat er moet gebeuren als er een van ons niet meer is.

even stil staan bij later

Sparen of verzekeren?

Ik weet nog dat de uitvaart van mijn oma behoorlijk wat geld heeft gekost. Gelukkig hadden oma en opa door de jaren heen wat geld apart gelegd om de uitvaart te bekostigen. Maar eerlijk gezegd kan ik die centjes op dit moment wel beter besteden dan dit apart leggen voor iets wat hopelijk pas over heeeeeel veel jaren zal gebeuren.

Gelukkig zijn er ook uitvaartverzekeringen zoals die van Monuta. Een mooie uitvaart kost al snel tussen de €6500 en €11000. Dit is niet echt een bedrag dat ik standaard op de bank heb staan. En al helemaal niet een bedrag waar ik mijn nabestaande mee wil opzadelen wanneer ik er eenmaal niet meer ben. Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb nog helemaal nooit bij mijn eigen uitvaart stil gestaan laat staan die van Bram. Als je mij vorige week zou vragen of Bram graag een begrafenis of crematie had gewild zou ik het echt niet weten. Daarom hebben we het er nu toch echt even over gehad. Laten we wel zijn, ik hoop dat het nog heel erg lang gaat duren voor we een uitvaart moeten regelen, maar wanneer het nodig is weet ik straks wel hoe ik een mooi eerbetoon aan Bram kan regelen. Precies zoals hij het graag zou zien.

Ik heb gekozen om mezelf te verzekeren. Niet omdat ik niet kan sparen maar meer omdat ik niet en nooit zal weten wanneer het mijn tijd is.

Waar kies jij voor?

Handtekening Jamey

Afbeeldingen: Shutterstock * dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking*