Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen begint na te denken over wintersport. Waarschijnlijk heb je alles al geboekt en heb je ontzettend veel zin om op pad te gaan. Maar naast de nodige skispullen zoals een bril, een helm, ski stokken en natuurlijk je ski’s of snowboard zijn er nog meer dingen waar je aan moet denken. Met name als je met de auto naar Oostenrijk wilt afreizen. Hieronder vind 5 handige tips en tricks.

Neem voldoende eten en drinken mee

Je weet nooit hoelang je erover gaat doen, je kunt in de file komen te staan midden op de snelweg en de konden kilometers geen eten of drinken tegenkomen. Daarom is het verstandig om voorbereid te zijn op het ergste en voldoende eten en drinken mee te nemen. Zo kun je comfortabel de tijd doorkomen wanneer je helaas in de file komt te staan. Ook is het handig om kinderen bezig te houden met eten en drinken.

Koop een vignet

Als je over de snelwegen wilt rijden in Oostenrijk heb je een vignet nodig, dit is een bewijs waarmee je de snelwegen kunt betreden. Heb je dit niet? Dan mag je de snelweg in het land niet gebruiken. Erg lastig natuurlijk want je wilt natuurlijk zo snel en makkelijk mogelijk naar jouw wintersportbestemming toe rijden. Het online aanschaffen van een vignet voor Oostenrijk is sinds een aantal jaren mogelijk en een goede uitkomst. Zo kun je goed voorbereid op pad gaan en heb je geen problemen bij de grens of iets dergelijks.

Zorg voor sneeuwkettingen en winterbanden

Het kan natuurlijk zijn dat je onderweg enorm verrast wordt door sneeuw en ijs. Daarom is het verplicht om winterbanden te hebben tussen 1 november en 15 april in Oostenrijk. Maar het is wel verstandig om zelf sneeuwkettingen mee te nemen. Vaak op hellingen of bergen is het verstandig om die om de banden te leggen voor meer grip.

Download apps die je onderweg kunt gebruiken

Handig is om de ANWB app te hebben maar ook een navigatie app is verstandig. In Oostenrijk kun je tegenwoordig gewoon je bundel gebruiken dus je kunt op Google Mapsgewoon naar jouw bestemming rijden. Maar ook Flitsmeisterkan erg handig zijn om trajectcontroles en flitsers onderweg aan te kunnen geven.

Zorg dat je wintersportdekking aanstaat

Wanneer je op wintersport gaat dan is het belangrijk om te weten dat een reisverzekering dat niet dekt. Je moet daarvoor de speciale wintersportdekking aanzetten. Bij de meeste verzekeraars kan dit gemakkelijk online. Zodat jij tijdens het skiën verzekert bent voor ongelukken of diefstal van bijvoorbeeld ski’s of een snowboard. Zorg dat je dit aanzet voor vertrek, anders geldt de dekking niet voor de hele periode.