In de herfst en winter ben je niet echt bezig met je tuin, maar wist je dat dit de perfecte tijd is om plannen te maken voor het voorjaar? Wanneer je in het voorjaar aan de slag wil met je tuin, zitten de hoveniers vaak vol en zijn de tuincentra druk. Maak dus nu alvast plannen voor het voorjaar! In dit blog lees je een aantal handige tips.

Tuinmeubelen uitkiezen

In het najaar kan het handig zijn om alvast je nieuwe tuinmeubelen uit te kiezen. Niet alleen zijn er vaak hoge kortingen op de tuinmeubelen, ook zijn er vaak andere acties zoals gratis levering. Genoeg financiële voordelen dus om in het najaar je nieuwe tuinset aan te schaffen. Dan kan jij zodra het straks mooi weer wordt, gelijk lekker neerploffen op je nieuwe tuinmeubel in plaats van tuincentra afstruinen voor een nieuwe set. Heerlijk vooruitzicht, toch?

Tuinhuizen of veranda bouwen

Wil je naast nieuwe tuinmeubelen, het liefst ook een nieuw tuinhuis of overkapping bouwen? Dan is het ook zeker de moeite waard om hier in het najaar al mee bezig te gaan. In het voorjaar hebben veel mensen dit plan, waardoor het bouwmateriaal waarschijnlijk duurder is. Door nu al plannen te maken en materiaal aan te schaffen, kan je hier wellicht op besparen. Daarnaast duurt het even voordat het tuinhuis of de veranda klaar is, dus heb je mooi rustig de tijd om dit af te maken voor het voorjaar begint. Geen zin om zelf uit te zoeken welk materiaal je nodig hebt? Koop dan een compleet tuinhuis of overkapping bij Fonteyn. Je moet nog wel zelf aan de slag met het monteren, maar je hoeft niet uit te zoeken wat je nodig hebt. Handig!

Bloembollen planten

Wist je dat het tussen eind september en eind december de beste tijd is om bloembollen te planten? Je zou denken dat dit in het voorjaar is, maar dan ben je met de meeste bollen vaak al te laat. Bloembollen kunnen goed tegen vorst, vandaar dat het niet erg is om deze in het najaar te planten. Er wordt zelfs gezegd: hoe eerder de bol geplant wordt, hoe beter deze zal bloeien. Dit geld dan voor de voorjaarsbloeiers, zoals tulpen, narcissen en hyacinten. De zomerbloeiers zoals dahlia’s en calla’s kun je wel het beste pas in het voorjaar planten, deze bollen kunnen niet goed tegen nachtvorst.

Ben jij al plannen aan het maken voor je tuin?