Ruim 70% van de mensen uit de inkomensgroep modaal tot onder modaal geeft dit jaar minder geld uit aan het Sinterklaasfeest maar ook bijna de helft van de mensen met een bovenmodaal inkomen wil bezuinigen op het Sinterklaascadeaus. Bijna 90% van de gezinnen met kinderen tot 12 jaar viert Sinterklaas en daarnaast viert 82% zowel Sinterklaas als Kerst. Amazon helpt Sinterklaas dit jaar met een speciale Sinterklaaswinkel met een groot assortiment tegen de beste prijzen

Iedereen bespaart dit jaar op Sinterklaas, er wordt door alle lagen van de bevolking heen bezuinigd, én flink. Dit is de uitkomst uit het onderzoek dat DirectResearch in opdracht van Amazon.nl heeft gedaan. Sint zal de Nederlandse huishoudens met kinderen tot en met 12 jaar, ondanks de oplopende kosten, dit jaar zeker niet overslaan. Ruim 70% van de gezinnen uit de inkomensgroepen modaal en onder modaal gaat dit jaar minder geld uitgeven aan het Sinterklaasfeest, maar ook 48% van de mensen met een bovenmodaal inkomen bezuinigt dit jaar op Sinterklaascadeaus. Dat doet gelukkig niets af aan de populariteit van het Sinterklaasfeest. Uit het onderzoek komt naar voren dat, zeker met de oplopende inflatie, Sint dit jaar fanatiek op de kleintjes let en hij gaat op zoek naar zoveel mogelijk korting.

 

Sint op koopjesjacht

Nederlanders zijn notoire koopjesjagers, en ook Sinterklaas doet dit jaar hieraan mee. Maar liefst 6 op 10 van de ondervraagden geeft aan dat er wordt bezuinigd op de Sinterklaascadeautjes en 85% wil zeker niet meer uitgegeven dan vorig jaar. Daarom gaat 83% van de Nederlanders zowel online als offline op zoek naar naar de mooiste aanbiedingen en koopt 83% vaak 3 weken of zelf langer van te voren cadeautjes voor de beste prijs.

Wat komt er door de schoorsteen?

We zoeken vaker cadeaus die niet duurder zijn dan 15 euro (62%). Naast dat de cadeaus leuk zijn, moet het vooral praktisch zijn (67%) of educatief voor de kinderen (39%). Sinterklaas wil ook in deze tijden humor brengen daarom probeert ruim (39%) een cadeautje te kiezen dat een glimlach brengt tijdens het Sinterklaasfeest.

Al met al zien wij dat Sint zich dit jaar erg bewust is van zijn koopgedrag en dat hij vrijwel op alle vlakken probeert te bezuinigen. Om Sinterklaas een handje te helpen dit jaar heeft Amazon een speciale Sinterklaaswinkel met onder andere een speciale afdeling met cadeautjes voor onder de 10 euro, een overzicht van de laatste speelgoed trends en zullen er vanaf volgende week (vanaf 13 november) volop deals beschikbaar zijn in de aanloop naar Black Friday.

Cadeautjes onder 10 euro

Cadeautjes onder 20 euro

Sinterklaaswinkel