Soms is het tijd om je interieur helemaal te veranderen. Wanneer je al jaren dezelfde meubels of dezelfde woonstijl hebt kan het heel verfrissend werken om dat om te gooien. Je kunt dit natuurlijk heel subtiel doen met woonaccessoires, maar een rigoureuze aanpak werkt vaak het beste en het eindresultaat is dan ook het mooiste. Ben jij op zoek naar een nieuw interieur? Deze woon items mogen er dan zeker niet in ontbreken!

De hoekbank

De hoekbank is niet meer weg te denken uit een modern interieur. Eigenlijk elke interieurstijl leent zich voor een hoekbank. Dit soort banken zijn gezellig en zien er tof uit. Je creëert er als het ware meteen een fijn hoekje mee, waarmee je de zithoek meteen wat afschermt van de rest van de woonkamer. Onze tip: ga voor een neutrale kleur bank en pak uit met kussens. Kussens kun je namelijk makkelijk verwisselen, een bank niet.

Vloerkleed

Onder die toffe nieuwe hoekbank leg je een mooi vloerkleed. Ronde vloerkleden zijn een tijdje helemaal hip geweest, maar dit soort vormen lenen zich niet altijd voor elke woonkamer. Ga liever voor safe en kies een rechthoekig kleed uit. Hoogpolig, korte haartjes of heel compact…wat je ook kiest, kies met gevoel! Met dit soort producten moet je vaak een klik hebben, een soort van liefde op het eerste gezicht. De kleuren hoeven niet in je interieur terug te komen, want een mooi vloerkleed is al een eyecatcher op zich!

Vakkenkast

In elk woonprogramma en elk interieurblad zie je ze terug, de vakkenkasten. Deze kasten zijn een mooie toevoeging voor je interieur, omdat ze je de mogelijkheid voor opbergen geven en om te decoreren. Vakkenkasten kun je namelijk gecombineerd kopen, waarbij je voor een combinatie kiest van dichte kastjes en open vakken. Zo heb je opbergruimte voor spullen die je liever niet laat zien (denk aan administratie, kabels, speelgoed etc.) en kun je toch mooie interieur accessoires plaatsen in de open vakken. Hiermee heb je the best of both!

Opvallende vaas

Bloemen doen het altijd goed in huis. Het geeft net dat beetje extra aan je woonkamer en het doet je humeur ook goed. Ga daarom op zoek naar een nieuwe vaas die lekker in het oog springt. Zorg er wel voor dat alle kleuren bloemen hiermee matchen. Zo heb je een eyecatcher op tafel staan die je elke week kunt voorzien van verse bloemen. Ook kun je kiezen voor toffe droogbloemen! Zeker wanneer je geen groene vingers hebt of wanneer je zelf geen plant of bloem in leven kan houden is dit een leuke oplossing.

Hout

De natuurlijke materialen komen steeds meer terug in ons interieur. Hout is bijvoorbeeld helemaal hip. Als we eerlijk moeten toegeven is dat ook heel mooi. Met de juiste combinatie en kleur hout heb je een prachtig en luxe interieur. Je kunt het bijvoorbeeld laten terugkomen in je tafelblad, je salontafel, een rekje aan de muur of een bijzettafeltje. Genoeg leuke dingen om het in te verwerken dus. Doe er je voordeel mee!