Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen in het interieur. Niet alleen hebben duurzame materialen een langere levensduur, ze geven ook nog eens meer sfeer aan je woning. Ik laat je graag mijn favoriete duurzame materialen zien, lees je mee?

Kurk

Kurk is een materiaal wat steeds hipper wordt om te gebruik in het interieur. Kurk is afkomstig van de barst van kurkeik en is hierdoor 100% natuurlijk. Door de structuur van kruk en de sterkte toplaag, kan kurk heel wat hebben. Hierdoor blijft het mooi en heeft het een lange levensduur. Kurk kun je op diverse manieren terug laten komen in je interieur, zoals bijvoorbeeld in accessoires. Naast prachtige woonwinkels, vind je kurk ook steeds vaker terug in budgetwinkels. Wat dacht je van bijvoorbeeld kaarsenhouders met kurk? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kurk groter terug te laten komen, bijvoorbeeld in meubels of aan de wand. Kurk aan de wand zien we steeds vaker. Het geeft een sfeervol effect, is geluiddempend en houdt de warmte binnen. Functioneel én mooi dus!

Hout

Hout wordt al jaren gebruikt in woningen. Niet alleen heeft het een warme uitstraling, het is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Ook hout kun je op vele manieren laten terugkomen in je woning. Het meest voor de hand liggend is wellicht een houten vloer of een meubel van hout. Uiteraard kun je ook kiezen voor kleinere accessoires, zoals theelichthouders en lampen van hout.

DIY van hout

Hout is ook enorm geschikt voor DIY projecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van DIY houten schappen

of DIY serveerplanken

Wanneer je graag DIY projecten maakt van hout, kun je kiezen voor de aanschaf van Douglashout. Dit is hout met een lange levensduur, waardoor het erg geschikt is voor verschillende projecten.

Heb jij duurzaam materiaal in jouw woning?

Handtekening Jamey