Shoppen, een van mijn favoriete bezigheden. Ik vind het alleen altijd super onhandig om met verschillende tasjes rond te lopen. Ik pak dan ook vaak een canvas tas mee om daar de boodschapjes in te doen. Maar hoe leuk is het om zelf een eigen canvas tas te maken!? Ik heb wat simpele tips voor je.

Een canvas tas maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt maar een paar dingetjes nodig en je kunt gelijk al aan de slag. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo handig ben, maar dit moet mij zelfs lukken! Ik heb op Pinterest een aantal super leuke ideeen opgedaan en laat ze dan ook graag aan je zien voor ik zelf ook aan de slag ga.

Om zelf een mooie tas te maken heb je niet heel erg veel nodig. Om de beginnen zoek je een leuke stof uit. Je kunt uiteraard gewoon gaan voor de simpele canvas stof. Maar je ziet ook steeds vaker dat er gebruik word gemaakt van jersey stoffen. Je kunt natuurlijk op de markt kijken voor allerlei soorten, maar online op bijvoorbeeld rijstextiles.com vind je ook een enorme keuze aan stoffen.

custom made celebrity dresses

Wanneer je eenmaal je stof hebt gekocht is het slechts een kwestie van het patroon uittekenen en knippen. Vervolgens naar je de lapjes vast en heb je eigenlijk de basis al. De volgende stap is de stap waar je je creativiteit kwijt kunt. Ga je voor een simpele effe tas? Of zet je er bijvoorbeeld met verf een mooi hartje op? De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. Ik vind het ook erg leuk om een combinatie van stoffen te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld de ene kant van blauw jeans stof maken en de andere kant van canvas. Net even anders dan alle andere canvas tassen!

Ik ga binnenkort lekker wat stoffen inslaan en aan de knutsel! Ben jij ook zo’n DIY’er?

Handtekening Jamey