De zomervakantie komt er weer aan. Heb jij al geboekt? De keuze is reuze, maar wees er wel snel bij. Sinds dit jaar gaan er weer heel veel mensen op vakantie en dus is snel van alles volgeboekt. Wij zijn benieuwd hoe jij jouw vakantie doorbrengt. Ga je met het vliegtuig, met de bus of met de auto? Mocht je nog twijfelen over een camping, dan nemen wij die twijfel vandaag graag weg. Wij zetten namelijk de voordelen van een camping in de zomervakantie op een rijtje.

Lekker flexibel

Het grote voordeel van een camping is dat het vrij flexibel is. Je kunt aankomen en vertrekken wanneer je maar wilt. Juist omdat je zelf met jouw auto gaat is het bepalen van een vertrek dag heel makkelijk. Ga je in de zomervakantie, boek dan altijd wel vooraf. Met name de populaire campings zijn namelijk al snel vol. Ga je liever naar een rustige kleine camping, dan kan het best zo zijn dat je niet hoeft te boeken. Natuurlijk kun je ook op de bonnefooi gaan!

Ook luxe kan!

Wie denkt aan afzien bij het horen van een camping heeft het helemaal mis. Tegenwoordig kun je ook in luxe lekker vertoeven op de camping. De grotere campings beschikken allemaal over luxe chalets, stacaravans of luxe safaritenten. Je krijgt hiermee wel een beetje het campinggevoel wanneer je naar buiten loopt, maar de accommodatie zelf is luxe zat om zorgeloos in te kunnen genieten!

Heel veel faciliteiten

Er zijn tegenwoordig veel campings met heel veel faciliteiten die niet meer onder doen voor dure resorts. Denk aan allerlei verschillende zwembaden, een mini club voor de kindjes, supermarkt, bakker, kapper, schoonheidssalon en zelfs soms een bibliotheek! Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn campings die het hebben. Zo is er een camping in Frankrijk die heerlijk luxe is en een waar paradijs is voor kindjes. Deze is van Vacansoleil (die hebben overigens meerdere fantastische en luxe campings voor het hele gezin).

Lekker vrij

Het grote voordeel van een camping is dat je lekker vrij bent. Of je nu met je tent of je caravan gaat of in gehuurde accommodatie verblijft, wanneer je buiten stapt voel je de vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt, mede doordat je jouw eigen auto bij je hebt. Ideaal natuurlijk, want op die manier kun je ook de omgeving makkelijk verkennen.

Buitenleven

Een zomervakantie staat gelijk aan heerlijk buitenleven en met een camping heb je dit volop. Heerlijk die kindjes die de hele dag buiten rondrennen, spelen met hun daar gemaakte vriendjes en plonsen in het zwembad. Een camping is ultiem genieten! Omdat het vaak ook nog wat goedkoper is dan een hotel of resort kun je er voor hetzelfde geld ook nog langer verblijven. Maak daar dus zeker gebruik van!