Een goede nachtrust zorgt voor een goed humeur overdag. Wanneer je niet goed geslapen hebt merk je dit meteen en kun je weinig hebben. Tevens helpt een goede nachtrust ons met onze gezondheid, want bij te weinig slaap kun je problemen en klachten ontwikkelen. Het is dus heel erg belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Hoe je die krijgt? Met deze 5 tips wordt jij uitgerust wakker!

1. Slaapmodus aan

Op tijd naar bed gaan is eigenlijk de meest makkelijke tip, maar toch vinden we het lastig om ons hieraan te houden. We willen nog snel even een extra aflevering van die spannende serie kijken, zitten nog helemaal in de film of willen nog een wijntje tijdens dat gezellige gesprek. Bedenk je goed dat de keuze die je maakt gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van je slaap. Een tip is om de slaapmodus van jouw smartphone aan te zetten. Je kunt hierbij zelf een tijd zetten waarop je wilt gaan slapen en even ervoor krijg je al een melding dat het tijd is om af te schakelen. Super handig, want zo kun je zelf de tijd niet verliezen.

2. Schermen uit

Kijk je elke avond tv? Of zit je urenlang op jouw smartphone te scrollen? Wees je ervan bewust dat je hiervan wakker kan liggen. Het beste is om alle schermen een uur voor het slapengaan uit te zetten. Wat je in dat uur doet? Begin alvast met je avondroutine, zoals omkleden, gezicht reinigen etc. Neem een lekkere warme douche en/of lees een boek.

3. Theetje

Tijdens het lezen kun je een lekker theetje erbij pakken. Er zijn speciale theeën ontwikkeld die een goede nachtrust bevorderen. Ze geven je dat rustige gevoel, waardoor je lekker en snel inslaapt.

4. Oliën

Net als met thee kun je ook met oliën werken om een goede nachtrust te hebben. Smeer bijvoorbeeld rustgevende lavendel olie op je polsen en in je hals. Door de subtiele geur komt je gemoedstoestand in standje relax, waardoor jij heerlijk rustig het bed in duikt.

5. Beddengoed

Eenmaal in bed is heerlijk beddengoed natuurlijk bevorderlijk voor een goede slaap. Denk bijvoorbeeld aan die lekkere vers gewassen dekbedovertrekken. Helemaal fijn is het wanneer je een lekker groot exemplaar hebt, zoals een dekbedovertrek 240×220. Je kunt je er dan lekker in oprollen en cocoonen. Naast dat het heerlijk aanvoelt wilt het oog natuurlijk ook wat. Zo is een Essenza dekbedovertrek heel mooi, top van kwaliteit en daarmee bevorder je zeker jouw nachtrust!