Wij vrouwen en moeders lijken soms weinig eigen vrije tijd te hebben. Al onze vrije tijd gaat hem vaak zitten in de kinderen en het huishouden. En dan hebben we het nog niet eens over de boodschappen en de tuin. We zijn er maar wat druk mee, maar wist je dat het heel goed is om af en toe tijd vrij te plannen in je agenda en aan een leuke hobby te beginnen? Iets waar je je hart en ziel ik kan gooien? Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe leuke hobby, wij zetten vandaag de leukste hobby’s voor vrouwen op een rijtje.

Schilderen op nummer

Ben je graag creatief bezig en lijk je elk knutselproject op Pinterest al te hebben gehad? Ga dan eens voor wat nieuws en probeer eens schilderen op nummer. Je kent dit misschien nog wel van vroeger als kind. Ook voor volwassenen is dit heel erg leuk om te doen en uiteraard is het wat moeilijker dan de kindervariant. Ook erg leuk is schilderen op nummer met eigen foto! Zo maak je meteen een persoonlijk kunstwerk! Het is een leuke bezigheid die je natuurlijk alleen kunt doen, maar ook bijvoorbeeld met je partner. Het leuke is dat je dus je eigen foto kunt gebruiken voor dit project. Zo zou je er ook bijvoorbeeld een leuk cadeau van kunnen maken!

Tuinieren

Nu de winter voorbij lijkt te zijn kunnen we weer langzamerhand gaan genieten van de tuin. Heerlijk! Tuinieren is iets dat je leuk moet vinden, maar niet perse iets dat je in je moet hebben. Je kunt het namelijk leren. Ga lekker naar buiten, pak die tuin eens flink onder handen en plant meteen wat mooie bloemen en planten. Je kunt dit lekker bijhouden door wekelijks alles goed te verzorgen. Zo ben je lekker gezond bezig buiten en ziet je tuin er altijd tip en top uit.

Dit zijn de leukste hobby's voor vrouwen

Moestuintje

Heb je echt groene vingers en wil je nog meer buiten bezig zijn, dan is een moestuin een dikke tip. Het leuke van een moestuintje is dat je er altijd wel mee bezig kunt zijn, zelfs in de winter. Je kunt er je eigen groenten en fruit mee verbouwen, waardoor je ook nog eens lekker vers eten in huis hebt. Dubbel genieten dus! Beginnen is heel makkelijk. Je hebt maar een paar dingen nodig, zoals een moestuin bak, zaadjes en goede potgrond en je kunt al aan de slag.

Sporten

Iets heel anders, maar wist je dat sporten niet alleen een must is voor een gezond lijf en hoofd? Sporten kan ook een hobby zijn, waarmee je je hoofd even helemaal leegmaakt. Dat je daardoor ook nog eens lekker sportief bezig bent is meteen een extra voordeel natuurlijk. Sporten kan in de sportschool, maar ook in groepsverband zoals dansen etc.

Eetclubje

Ook leuk (en lekker) is het hebben van een gezellig eetclubje. Samen kom je bijvoorbeeld eens per maand bij elkaar en kookt de meest lekkere dingen. Genieten met z’n allen van culinaire hoogstandjes en meteen dingen van elkaar leren is het leukste en het lekkerste dat er is!