Ingrediënten in beauty producten. We worden er mee om de oren gegooid, want kijk maar eens naar een commercial over een crème en een bepaald ingrediënt wordt uitgebreid toegelicht. Dat is allemaal leuk en natuurlijk ook heel interessant (voor de beautyliefhebber), maar als je niet weet wat het is en wat het doet zegt het je vrij weinig. Tijd om daar verandering in te brengen, want vandaag gaan we het hebben over de drie fijnste beauty ingrediënten en wat ze doen.

Niacinamide

Niacinamide horen we regelmatig voorbijkomen binnen de beautywereld. Het zit met name in crèmes en het is een vitamine B3. Van nature komt dit voor in vlees, granen, vis, noten, eieren en bepaalde soorten groenten en fruit. Ook zit het dus in vele crèmes. Je kunt het met name terugvinden in anti acne producten, want het gaat puistjes en acne doeltreffend te lijf. Het helpt tevens grove poriën te verkleinen, waardoor de gehele huid en teint een stuk egaler oogt. Ook bestrijdt het rimpels omdat het de collageenproductie bevordert en pigmentvlekken. Fijn is dat het ook hydrateert en kalmeert, waardoor eventuele roodheid verdwijnt. Naast een crème zijn er nog genoeg andere producten met niacinamide in. Denk bijvoorbeeld aan een maskertje, een tonic en zelfs een serum. De Q+A Niacinamide Gezichtstonic is bijvoorbeeld heel fijn! Je kunt dit product heel goed inzetten tegen acne en onzuiverheden en het is heel goed te combineren met de andere producten van Q+A.

Bakuchiol

Nog vrij nieuw in de beautywereld is bakuchiol. Nivea is hiermee begonnen met een grootse campagne met een dag- en nachtcrème. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die werken met bakuchiol. Het is een natuurlijk alternatief voor het populaire retinol. Retinol staat ook wel bekend als vitamine A en is top in de strijd tegen acne en huidveroudering. Bakuchiol doet dus precies hetzelfde, alleen is het niet zo intens en irriterend als retinol. Alleen maar voordelen dus. Omdat het geheel natuurlijk is, is bakuchiol dus ook vegan.

Squalaan

Squalaan is een stofje dat vaak in de wat duurdere beauty producten zit. Het werkt heel erg doeltreffend en werkt vocht inbrengend. Het is geschikt voor alle huidtypes en komt vaak voor in een olie. Het verzacht en egaliseert de teint en het beschermt de huid barrière. Ook reguleert het de talgproductie, wat weer fijn is voor mensen met acne of een onzuivere huid. Het goedje is best kostbaar om te winnen en juist daarom zijn de producten met echte pure squalaan best kostbaar.

Nu je wat meer weet over deze ingrediënten kun je hopelijk ook beter een goede keuze maken voor jouw nieuwe huidverzorgingsroutine!

Dit zijn de fijnste beauty ingrediënten