Hoe zit jouw hal eruit? Vaak wordt deze ruimte, hoe klein of groot hij ook is, praktisch ingericht en gaat het niet zozeer om de looks. Eigenlijk is dat heel jammer, want deze ruimte is de eerste ruimte die we betreden wanneer we het huis binnenkomen. Wanneer het dan heerlijk aangenaam en gezellig aanvoelt zou dat toch top zijn? Juist! Daarom geven wij je 5 tips voor de aankleding van jouw hal!

1. Spiegels

Heb jij een spiegel in jouw hal hangen? Spiegels in de hal zijn eigenlijk onmisbaar, want hoe handig is het wanneer je nog even snel kunt checken of je haren en/of je make-up goed zit voordat je het huis verlaat? Heel erg mooi in een wat grotere hal (en stiekem ook in een kleine) zijn grote spiegels. Een grote variant zorgt namelijk voor optisch meer ruimte!

2. Jassen

Jassen hangen we natuurlijk aan een kapstok, maar welke kapstok jij kiest voor jouw hal is geheel afhankelijk van de grootte van de ruimte. Heb je veel ruimte? Dan kun je een mooie grote kapstok kiezen. Het voordeel hiervan is dat de jassen niet opgepropt bij elkaar hangen! Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een 2-in-1 oplossing, zoals een kapstok met opbergruimte. Bovenin hang je de jassen op en beneden heb je plek voor allerlei accessoires zoals wanten, sjaals etc.

3. Kleuren

Wist je dat het gebruik van kleur heel veel kan doen voor je ruimte? Een kleine ruimte doet het heel goed op lichte kleuren. Door het gebruik van lichte kleuren lijkt de ruimte optisch groter. Een grote hal kan met enkel lichte kleuren ongezellig ogen, dus kies hier voor wat variatie. Een tof behang is hierbij ook altijd een goed idee!

4. Mat

Een mat voor de voordeur is natuurlijk ten eerste heel erg praktisch. Zeker met kinderen in huis, want met buitenspelen blijft er wel eens wat onder de schoenen hangen. Om te voorkomen dat ze dit allemaal mee naar binnen nemen leg je een mat neer, maar juist die mat kan er niet zo tof uitzien. Je kunt dit makkelijk oplossen door de mat in je vloer te laten leggen i.p.v. erop. Meet de mat op, snij dit vlak uit je vloer en werk de randjes af met mooie rvs latjes. Vervolgens leg je de mat erin en zo is hij één met de vloer. Bijkomend voordeel is dat hij niet meer kan wegschuiven!

5. Schoenen

Slingeren er altijd schoenen in de gang? Dat kan voor veel onrust zorgen, want het ziet er rommelig uit. Wanneer je de ruimte heb kun je kiezen voor een mooi schoenmeubel. Zo zijn je schoenen netjes opgeborgen. Heb je de ruimte niet? Bewaar je schoenen dan simpelweg ergens anders uit het zicht.

5 tips voor de aankleding van jouw hal