Bij veel mensen is de slaapkamer een beetje een ondergeschoven kindje. Alle ruimtes in huis waar ook gasten komen, zijn heel mooi aangekleed. De slaapkamer is echter vooral praktisch. Zonde, want dit hoort juist de ruimte zijn waar men kan ontspannen. Zeker als het om de kinderkamer gaat. Hier slaapt je kind niet alleen, maar hij zal hier ook steeds meer tijd in doorbrengen. Zeker naarmate hij ouder wordt. Daarom wordt het hoog tijd om de kinderkamer eens flink aan te pakken. Zo heeft je kind echt een eigen fijne, sfeervolle plek om zich volledig terug te trekken. Met behulp van de volgende tips gaat dit zeker lukken.

Voldoende verlichting

Neem allereerst de verlichting eens onder de loep. Zeker gedurende de wintermaanden kan het in deze kamertjes snel donker worden. Ze zijn niet al te groot en de raampartijen meestal ook niet. Daardoor oogt het al snel donker en ongezellig. Daarom juist zo belangrijk dat er voldoende licht is. Let wel op welke lampen je gebruikt. De ervaring leert ons dat deze lampen nog wel eens vergeten worden. Dan is het wel zo prettig als ze zo energiezuinig mogelijk werken, zodat je straks niet schrikt van de energierekening.

Sla daarom bij Ledwereld.nl in elk geval voldoende ledlampen in. Ook goed om deze direct in de rest van het huis toe te passen, want dit ga je zeker merken aan je energierekening. Hetgeen in deze tijd natuurlijk erg welkom is.

Muurschildering

De beste manier om direct voor meer sfeer in de kinderkamer te zorgen is door een blikvanger te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een muurschildering? Deze laat je zetten op de accentmuur binnen de ruimte. Een muurschildering is niet gemakkelijk te zetten en kan daarom beter aan een deskundige worden overgelaten. Houd er wel rekening mee dat zo’n schildering best prijzig is. Kies daarom samen met je kind voor een schildering die hij niet alleen nu heel mooi vindt, maar ook over enkele jaren. Ga dus niet voor een thema uit zijn huidige favoriete televisieprogramma, want de kans is groot dat hij die over een jaar alweer zat is.

Vind je een muurschildering net te ver gaan? Dan kun je de muren ook zelf heel gemakkelijk opleuken met behulp van muurstickers.

Meer opbergruimte

Merk je dat het bij je kind altijd rommelig is? En niet omdat hij slecht opruimt, maar omdat er gewoon veel te veel los in de ruimte staat? Dan kan het slim zijn om eens op zoek te gaan naar meer opbergruimte. Maak bijvoorbeeld zelf een kast van steigerhout en buizen. Dat is heel eenvoudig om te doen en ziet er ook nog eens ontzettend sfeervol uit. Een opgeruimde kamer ziet er direct uitnodigender uit. Bovendien helpt het ook om beter te slapen. En daar worden jullie als ouders weer heel gelukkig van.

Nu je toch bezig bent, is het ook verstandig om alle spullen eens kritisch te bekijken. Moet alles wel in deze ruimte blijven? Zijn er ook dingen die weggegeven of verkocht kunnen worden? Soms doet een frisse wind door de ruimte al wonderen. 

Tips om de kinderkamer meer sfeer te geven