Heb je wel eens last van pluizig haar? Dan is dat heel erg vervelend. We weten er helaas alles van, want iedereen heeft er wel eens last van. Pluizig haar kan verschillende oorzaken hebben, maar wanneer je er meer over weet en wat het veroorzaakt kun je er ook wat aan doen. Wil je dus gedag zeggen tegen die pluizebol? Met deze drie tips lukt het!

1. De juiste haarverzorging

Alles begint met een goede haarverzorging. Wat voor mij goed is kan voor jou niet werken en andersom. Het is dus heel belangrijk dat je jouw haar kent. Heb je van nature pluizig haar? Dan is jouw haarstructuur gewoon anders en moet je het anders te lijf gaan. Misschien valt het allemaal mee en krijg je juist pluizig haar door het gebruik van een verkeerde shampoo? Kies altijd een goede shampoo en conditioner. Vaak is beschadigd haar ook pluizig en een herstellende shampoo en conditioner willen dan wel eens goed werken. Schwarzkopf Professional heeft hele fijne shampoos en conditioners!

2. Extra verzorging

Gebruik ook regelmatig een goed haarmasker. Wanneer je beschadigd en daardoor pluizig haar hebt kun je het beste tweemaal per week een masker gebruiken. Je wast eerst je haren, spoelt de shampoo grondig uit en brengt daarna het masker aan. Laat het de nodige tijd inwerken en spoel goed uit. Je sluit vervolgens af met een conditioner. Kies ook hier voor een herstellend masker. Ook kun je gaan voor een goede treatment. De Frizz Away treatment van Schwarzkopf Professional is bijvoorbeeld een ware topper!

3. Bescherming

Wanneer je na het wassen jouw haren nog droog föhnt of misschien zelfs gaat stylen, dan is een hittebeschermer echt een must. Gebruik dit ten alle tijden, want de hitte van styling tools kunnen je haar beschadigen, droog maken en daardoor gaat het juist pluizen. Een dergelijke hittebescherming kun je kopen in de vorm van een spray die je makkelijk op je haren sprayt, maar ook bijvoorbeeld in een crème. Deze kneed je dan in je handdoekdroge haar en verdeel je grondig. Gebruik niet teveel, want dit is een leave-in product. Vervolgens kun je het drogen en stylen zoals jij dat wilt. Bijkomend voordeel is dat dit soort producten je haren lekker zacht maken en lekker ruiken. Ook zorgen ze ervoor dat je haren beter te stylen zijn. Dubbel zo fijn dus!

Hopelijk hebben we je wat kunnen inspireren met deze drie tips en is jouw pluizig haar verleden tijd. Mocht jij nog een leuke tip hebben? Laat hem dan achter in de reacties!

3 tips voor pluizig haar