Nu de knoop is doorgehakt moet er wel het een en ander aangepast worden thuis. Mijn blogkamer (wat eerder een opslag van mijn beauty spulletjes is geworden) moet helemaal op de schop en moet plaatsmaken voor een kantoor. Maar wat moet ik nou écht hebben in een kantoorruimte? Wat zijn nou de absolute musthaves? Ik ging op zoek naar de spullen die absoluut niet mogen ontbreken in mijn nieuwe kantoor.

Een bureau!

Het eerste wat er in mij opkwam was uiteraard een bureau. Zonder een bureau kun je natuurlijk niets. Maar ik zou Jamey niet zijn als ik niet gekke wensen had. Ik wil namelijk dolgraag een bureau hebben aan het raam zodat ik lekker in het daglicht zit. En wanneer Judith langskomt om vanuit mijn huis te werken, is het wel zo fijn als het een groot bureau is waar we dan beiden aan kunnen werken. Om die reden wil ik een bureau die over de hele breedte van de kamer komt te staan. En dat is best lang, want die wand in de kamer is 2.80 meter. Dat wordt dus maatwerk! Ook niet geheel onbelangrijk is een bureaustoel. Die heb ik inmiddels gevonden gelukkig! Maar hier vertel ik binnenkort nog wat meer over.

kantoor 2

Opbergruimte

Als zelfstandig ondernemer moet je ook echt veel papierwerk goed in orde hebben. En eerlijk is eerlijk, netjes opbergen vind ik best lastig. Vaak slingert er hier en daar een bonnetje en bewaar ik facturen liever in de cloud dan op papier. Gelukkig heb ik al een paar superhandige opbergers van Ferm Living gezien. Zo blijft het overzichtelijk en raak ik hopelijk niet zomaar weer iets kwijt.

kantoor 1

Een kantoor moet ook een plek zijn waar je je goed voelt. Het klink misschien gek, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer iemand zich prettig voelt op zijn werkplek, die persoon ook een stuk productiever is. Daarom zal mijn kantoor echt rustig zijn qua kleuren. Ik ben het type persoon waarbij je gelijk aan mijn omgeving kan zien hoe ik mij van binnen voel. Wanneer het een rommel op mijn bureau is, is het ook een rommel in mijn hoofd. Kortom, de inrichting van je thuiswerkplek is ontzettend belangrijk en moet passen bij wie jij bent.

Nou zullen er vast nog veel dingen zijn waar ik niet aan heb gedacht, zoals pennen, plakbandhouders en printpapier. Maar daar kom ik gaande weg vast wel op. Mocht jij nog weten welke spullen absoluut niet mogen ontbreken op mijn kantoor, laat dit dan even weten in de comments!

Handtekening Jamey