De zomervakantie is nog maar net achter de rug, maar misschien heb jij jouw wintersportvakantie al wel geboekt. In dat geval is het zo langzamerhand tijd om je alvast te gaan voorbereiden en wat spullen in te slaan die je nodig hebt. Je ski’s of snowboard kun je natuurlijk ter plekke huren, maar skikleding kun je het beste zelf kopen. Zeker wanneer je elk jaar op wintersport gaat is dit een goede investering. Wat je precies allemaal nodig hebt? Wij vertellen het je vandaag!

Een goede winterjas

Dames skikleding is er tegenwoordig in allerlei kleuren, printjes, maten, soorten en is tevens helemaal hip. Vergeet die oude fluoriderende skipakken snel, want tegenwoordig loop je er helemaal fashionable bij op de skipiste. Een goede winterjas voor dames is ten eerste een must. Je gaat naar de sneeuw en je hebt een dikke jas nodig die je de hele dag goed warm kan houden. Je kunt voor de wintersport kiezen voor een gewone dikke winterjas, maar ook voor een speciale ski-jas. Deze is waterdicht en luchtig, maar houd je tegelijkertijd ook goed warm. Ze zijn vaak wel iets duurder, maar bieden ook veel meer comfort.


De skibroek

Ook heb je natuurlijk een skibroek nodig. Dit soort broeken zitten wat wijder en geven je meer comfort en vrijheid in bewegen. Natuurlijk kun je ook gaan skiën in een gewone broek, maar wanneer je valt en deze nat wordt zit je er niet meer zo comfortabel bij. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je niet in die jeans kunt gaan skiën, maar een joggingbroek zou nog kunnen. Onze tip is echt: ga dus zeker een goede skibroek halen, want deze is waterdicht en houdt ook je benen lekker warm.


Thermo ondergoed

Tja, tijdens de wintersport is het heel koud. Je vertoeft immers dagen in de kou en hoewel dat heel leuk is en je ook actief bezig bent zijn er ook momenten dat je stilzit en je het koud kunt krijgen. Speciaal daarvoor is er thermo ondergoed. Dit houdt je lekker warm en trek je gewoon onder je skipak aan. Lekker simpel en praktisch! En vergeet niet, je kunt ook met dames kleding in laagjes werken. Zo blijf je zeker warm!

Mutsenweer

In de sneeuw is het dragen van een muts heerlijk. Tijdens het skiën en snowboarden draag je natuurlijk een helm voor de veiligheid, maar ervoor en erna ruil je deze in voor een heerlijke muts. Kies een matching muts bij je ski outfit of ga voor een lekker opvallend catchy exemplaar. Het houdt je hoofd en je oren lekker warm, wel zo cosy!