Een schuin plafond en een lage en kleine ruimte. De zolder is een bijzondere kamer in het huis waar je een gezellige slaapkamer van kan maken. Al maken de bijzondere vormen en de kleine ruimte het vaak niet makkelijk. Hierbij een aantal handige tips voor inrichten van je slaapkamer op de zolder en hoe de kamer extra ruimtelijk te maken. 

Een mooie kleur 

Alvorens je begint met inrichten is het belangrijk de muren te verven. Doe dit in een rustgevende kleur, zoals wit, blauw of groen. Als je het goed wilt doen, kun je het beste de muren spuiten, of het laten doen. Het zorgt voor een mooi en strak resultaat. Fijn als je vaak heel dicht met je neus op de muur zit in een kleine ruimte. 

Dakkapel voor extra ruimte 

Daglicht is een heel belangrijke factor voor de sfeer en het gevoel van ruimte op een zolder. Heb je alleen een piepklein dakraampje? Dan is het zeker slim na te denken over een groot dakraam (dat lekker open kan in de zomer), of een dakkapel. Met een dakkapel vergroot je ook nog eens het oppervlak waar je kunt staan en dit maakt het mogelijk van het uitzicht te genieten, en niet alleen van de wolken. 

Inbouwkast voor meer en functionele ruimte 

Omdat de zolder zo’n bijzondere, maar ook lastige ruimte is, is het heel moeilijk een plek te vinden waar je een kast kwijt kunt (en dan ook nog kunnen lopen). Het meest efficiënt is kasten op maat (laten) maken die precies in de lastige hoekjes passen van de zolder. Zo kun je je spullen kwijt en worden die lastige hoekjes toch gebruikt. 

Transparante materialen 

In een kleine ruimte is het belangrijk zoveel mogelijk materialen te gebruiken die niet te veel aandacht vragen en het gevoel van ruimte juist vergroten. Wil je bijvoorbeeld de zolder opdelen in twee kamers? Denk dan aan muren en/of deuren van glas. Ook vanwege de weerspiegeling van het glas geeft het een ruimtelijk gevoel. Dit kun je ook toepassen in andere meubels zoals een tafel(tje) of een kast. 

De zolder omtoveren tot een slaapkamer waar je uitrust