2019 staat weer voor de deur en dat betekent dat ik weer op zoek ga naar de leukste trends op het gebied van interieur. Ik ben gek op allerlei interieur trends en stijlen dus ik kijk ieder jaar weer wat de trends gaan worden. Daarbij vind ik het natuurlijk wel belangrijk dat ik het zelf ook leuk vind. Sommige trends laat ik liever aan mijn interieur voorbij gaan maar deze trends vind ik geweldig. In dit artikel richt ik mij voornamelijk op verlichting. Onze verlichting stampt nog van de oude bewoners en breng ik graag verandering in.

Houten vloerlamp

Een trend waar ik al in mee ben gegaan is een houten vloerlamp van Directlampen.nl. Een robuuste lamp met een industriële stijl. Ik vind hem echt super gaaf, mede omdat er ook meer groene details in mijn huis te vinden zijn. Zelf vind ik het ook erg relevant dat de lamp hoog is, aangezien ons plafond ruim 2,5 meter hoog is. Een lamp van 1 meter, valt daardoor snel weg in het interieur.


Goudkleurige lampen

Eind 2018 kwam het goud weer helemaal terug in het Nederlandse interieur. En daar ben ik het volledig mee eens. Waar het voorheen vooral als kitsch werd gezien, maakt het steeds meer het interieur af op een luxueuze manier. Mede door goudkleurige lampen die er in allerlei vormen en maten zijn, vind ik dat een huis uniek wordt. Zelf vind ik het dan ook leuk om het goud ook terug te laten komen in andere accessoires zoals spiegels of kaarsen in huis.

Glazen bol

Soms zouden we allemaal wel eens in een glazenbol willen kijken en dat reflecteert deze trend ook. Glas komt weer helemaal terug en met name in verlichting. Glazen lampen vind ik stijlvol en rustgevend. Je kunt ze in allerlei vormen vinden en dat vind ik juist zo gaaf. Glas blazen is ook een ambacht die ik erg interessant vind.

Welke trend qua verlichting lijkt jou gaaf?