Foundations, ik vind het best lastig om de juiste passende kleur en soort foundation te vinden die perfect is voor mijn huid en ook heel natuurlijk eruit ziet. Ik haak af als je echt ziet dat er een laag op je gezicht gesmeerd zit en dan ook nog eens afgeeft aan je kleding. Van Max Factor kreeg ik drie tinten foundation om te testen. Benieuwd wat ik er van vond?! Lees maar mee.

Gezonde tint

Nu we weer in de (voor mij) beste periode van het jaar leven. Ik me heerlijk door die warme zonnestralen laat kussen. Daardoor al zo lekker bruin ben geworden en hierdoor een gezonde natuurlijke tint heb, merk ik dat ik amper naar de foundation grijp. Ik hou van zo natuurlijk mogelijk en dat is in de zomer toch echt zo fijn dat het zonder een tint uit een potje hoeft. Natuurlijk verzorg ik m’n huid heel goed. Want ook ik weet dat het zonnetje best wat schade aan je huid kan geven. Maar goed, we gaan het in deze blog natuurlijk niet over het zonnetje hebben, maar juist over deze fijne foundation van Max Factor.

Verpakking

Het gaat het meest om wat er in de verpakking zit, maar dit wilde ik toch even meegeven. De platte tubes zijn zo i zo ontzettend fijn om mee te nemen in je handtas. Er zit een tuut aan waardoor je heel gedoseerd de foundation uit de tube kan knijpen. Zo houd je zelf de controle over hoeveel uit de tube komt.

Aan de slag

Ik kreeg drie tinten van de foundation. De Golden Beige 107, Vanilla 104, Honey 110. Stuk voor stuk prachtige tinten. Het is echt afhankelijk van je huidskleur, kleur haren, kleur ogen voor welke tint je zelf kiest. De foundation is heerlijk smeerbaar. Max Factor belooft dat het tot 8 uur echt goed en mooi op je huid blijft zitten. Daar ben ik het helemaal mee eens. Bij veel foundations vind ik dat m’n huid gaat glimmen. Bij deze foundation totaal niet. Mijn huid werd nog mooier egaal en zonder een glimmende of juist doffe uitstraling.

Ingrediënten

Deze foundation is heel basic. Er zit wel een hoeveelheid siliconen in, maar dat is geen probleem voor je huid. Er zit geen uitdrogende alcohol in en ook geen parfum. Dus deze foundation is goed geschikt voor ieder huidtype. Als je twijfelt over welke tint het beste bij jou huid past, laat je dan goed voorlichten in de cosmetica winkels. Zo voorkom je dat je een “verkeerde” kleur uitzoekt.

Resultaat

Jullie zijn natuurlijk net zo benieuwd naar het resultaat als dat ik dat zelf was. Max Factor garandeerde dat deze foundation een aanrader was. Daar zeg ik volmondig “Ja” op. De foundation is zo fijn smeerbaar. Een heerlijke natuurlijke uitstraling. Geen uitdroging van m’n huid. Fijne tube om mee te nemen maar ook juist om gedoseerd je foundation aan te brengen. Voor mij ook heel belangrijk dat het niet afgeeft op je kleding( ik draag nogal graag wit) Er zijn veel verschillende tinten beschikbaar. De foundation is fijn geprijsd, 13,99 euro. Online verkrijgbaar maar ook bij onder andere Douglas. Dus twijfel je over welk kleurnummer je nodig hebt, vraag vooral even advies aan een deskundige.