Inmiddels ben ik weer 22 weken zwanger. En voor de mensen die mij nog niet op instagram volgen. The belly is there! Tijd voor wat leuke zwangerschaps outfits die wel passen dus! 

Zwangerschapskleding, of gewoon een maatje groter shoppen?

Bij mijn zwangerschap van Noé heb ik wel vaker zwangerschapskleding geshopt. En om eerlijk te zijn heeft het sindsdien alleen maar in de kast gelegen. Wat natuurlijk zonde is. Bij deze zwangerschap wil ik daarom toch wat meer kleding halen die ik ook na mijn zwangerschap kan dragen. Ik vind het zo zonde om het daarna allemaal weg te moeten doen. Dus in dit artikel zal je vooral gewone damesmode zien die ik dan zou shoppen in een wat groter maatje, of een ander model zodat mijn buikje er mooi in uit komt. 

Gant Sweatjurk zwanger

De sweatjurk

Met een sweatjurk (combi tussen een sweater en een jurk) kun je in de koudere maanden niet mis gaan. Ik zag er al een hele hoop in de shop van OTTO. Een gewone sweater word al snel te kort wanneer je buik groeit, maar omdat dit een jurk model is hoef je daar niet bang voor te zijn. Na je zwangerschap is hij ook gelijk weer goed te dragen als jurkje! Met een fijne legging en sneakers is je outfit gelijk af!

Casual of toch gekleed?

Nou heb ik niet heel vaak fancy etentjes. Toch vind ik het wel fijn om in ieder geval 1 item in de kast te hebben dat ook te combineren is zodat ik voor een wat meer chique gelegenheid kan dragen. Nou vind ik een nette pantalon met een mooi shirt leuk, maar met een preggo buikje is een pantalon vaak geen goed idee. Daarom ben ik van mening dat een Little (stretch) Black Dress een absolute aanwinst is. Ik zeg hierbij stretch, want dit is niet alleen mooi voor het buikje die er dan nog mooier uit komt, maar ook omdat hij dan nog na de zwangerschap te gebruiken is.

Ik zeg niet dat je helemaal geen zwangerschaps kleding hoeft aan te schaffen, want eerlijk is eerlijk. Een goede jeans en legging zijn wel echt noodzakelijk. Maar qua jurkjes en tops is het totaal niet nodig. Veel shop plezier!

De leukste zwangerschaps outfits, ook voor na de zwangerschap!