Kerst sfeer foto

Met de heerlijke feestdagen in het vooruitzicht komt ook de kerstvakantie er weer aan. Deze knusse en gezellige periode is helaas ook vaak nat, koud en de dagen zijn donker en kort. Daardoor is het soms een stuk lastiger om leuke uitjes met de kinderen te gaan ondernemen. Maar natuurlijk niet onmogelijk. Ik zet de leukste uitjes op een rij speciaal voor de kerstvakantie.

Zandkastelen en spetterplezier op het strand

Het mag buiten dan wel koud zijn, binnen op het Sterrenstrand waan je je op een tropisch strand. De grotere kinderen kunnen klauteren op de klimtoestellen terwijl de kleintjes zandkastelen bouwen. Er zijn verschillende zwembaden, zoals een baan met bootjes, een bubbelbad en een badje voor de allerkleinste. Vanaf het terras kun je je kinderen in de gaten houden terwijl ze nog een keer van de hoge glijbaan af suizen.

Je vindt dit indoor zwembad bij camping Terspegelt in Eersel. Het is (tegen betaling uiteraard) ook toegankelijk voor niet-campinggasten.

Op autosafari

Met het koude weer blijf je misschien wel het liefst binnen. En toch wil je wat leuks gaan zien en doen. Wat dacht je van een autosafari? Neem eten en drinken mee en vergeet ook niet je verrekijker. Het mag zelfs wel regenen, de dieren op de ‘Afrikaanse savanne’ in Hilvarenbeek kunnen daar tegen en vinden het super leuk om bezoekers te krijgen. Misschien komen de giraffen je wel tegemoet gelopen. En op de droge momenten kun je alsnog een wandelsafari doen of met de boot een tochtje door de Beekse Bergen maken.

Met de trein op pad

Het doel is niet de bestemming, maar de reis er naar toe. Kinderen vinden treinreizen vaak een hele beleving op zich. Kies je voor een deel van de Elfstedentocht. Of ga je langs oude stationnetjes op het heuvelachtige landschap in Maastricht. Ondertussen zit je lekker warm binnen en kun je genieten van zelf meegebrachte warme chocolademelk en lekkers. Houd je kleintje niet van stilzitten? Buiten de spits is er genoeg ruimte om rond te kruipen of lopen.

Het is nog eens een voordelig uitje. Kinderen tot de leeftijd van 4 jaar reizen gratis. En met een Kids vrij abonnement reizen ze zelfs tot en met 11 jaar gratis met je mee. De volwassene moet dus wel een geldig treinkaartje hebben.

Schaatsen in de stad

Vrijwel iedere stad en dorp heeft het centrum gezellig versierd met kerstverlichting en ballen. En heel veel steden hebben een heuse ijsbaan aangelegd. Dus muts op, sjaal om en lekker naar buiten. De bekendste schaatsbanen zijn in Amsterdam, Scheveningen en Maastricht, maar er is er vast ook een bij jou in de buurt. Vaak worden er ook schaatsen verhuurd.

Naar het kerstcircus

Wat ook niet weg te denken is in de tijd rond kerst zijn de kerstcircussen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden grote spectaculaire shows georganiseerd. Ook in Utrecht, Apeldoorn, Haarlem, Eindhoven en zelfs Etten-Leur worden circustenten opgebouwd voor speciale wintershows. Een kerstcircus is een beleving voor jong en oud.

Lizette van Reismuts.nl heeft hard haar best gedaan om alle leuke uitjes voor in de kerstvakantie op een rijtje te zetten voor ons. Voor meer leuke reis tips neem eens een kijkje op haar website!

Gezellige kerstdagen en een fijne vakantie gewenst!

Uitjes tijdens de kerstvakantie