Het vakantieseizoen is voorbij maar veel mensen maken plannen voor een kort uitstapje. We beginnen met een paar low budget tips voordat je op reis gaat en vervolgens geven we je een overzicht van de beste low budget city trips.

Hoe kan ik besparen op vluchten?

De beste optie als het gaat om het boeken van vluchten is om te proberen ongeveer drie maanden van tevoren te boeken. Budgetmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia bieden het hele jaar door city trip vluchten door heel Europa aan.

Hoe kan ik besparen op accommodatie?

Tripadvisor heeft een geweldig overzicht van de beste hotels in elke Europese stad, met prijzen. Als je echt een lokale ervaring wilt opdoen, kijk dan wat het aanbod is op Airbnb voor de stad van je keuze. Een city trip hoeft absoluut niet duur te zijn!

Top 10 low budget city trip

 1. SOFIA, BULGARIJE
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 22,35

Goedkope activiteiten
De kunstgalerie van Sofia is gratis toegankelijk. Drink gratis warm mineraalwater uit de Banya Bashi-bronnen!

 1. KRAKÓW, POLEN
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 24,03

Goedkope activiteiten
Krakau’s marktplein “Plac Nowy” staat vol met betaalbare, boheemse cafés en bars. Van mei tot september organiseert het Krakow Nights Festival met elke maand een gratis concert.

 1. BOEKAREST, ROEMENIË
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 24,03

Goedkope activiteiten
Kunstliefhebbers en fotografen moeten de graffiti bij Garajul Ciclop bekijken. Het gigantische paleis van het Parlement van de stad heeft een toegangsprijs maar is even indrukwekkend om van buitenaf te bekijken.

 1. BELGRADO, SERVIË
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 24,60

Goedkope activiteiten
Het 18e-eeuwse fort van Belgrado is gratis te bezoeken. Je vindt vaak live entertainment en straatmuziek in de straat Skadarlija in de Boheemse wijk van Belgrado.

 1. BUDAPEST, HONGARIJE
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 25,69

Goedkope activiteiten
Maak de wandeling naar Castle Hill. Het uitzicht vanaf de top en langs het charmante Fisherman’s Bastion is onbetaalbaar!

 1. SARAJEVO, BOSNIA-HERZEGOVINA
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 26,79

Goedkope activiteiten
Een wandeling rond de oude bazaar (Baščaršija) is een must. De prachtige kerken en moskeeën van de stad zijn gratis om binnen te komen – tijd buiten de gebedstijden om je bezoek te bezoeken.

 1. ČESKÝ KRUMLOV, TSJECHISCHE REPUBLIEK
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 28,61

Goedkope activiteiten
Je kan gratis rondwandelen in de populairste attractie van de stad en het betoverende kasteelcomplex.

 1. WARSCHAU, POLEN
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 30,45

Goedkope dingen om te doen in Warschau
Het Warschau Rising Museum heeft gratis toegang op zondag. Op warme zomerdagen kan je afkoelen op een van de 3 mooie stranden aan de rivier de Vistula.

 1. ZAGREB, KROATIË
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 31,07

Goedkope dingen om te doen in Zagreb
Bezoek het Museum of Broken Relationships, dat tegelijkertijd hilarisch en tragisch is.

 1. BRATISLAVA, SLOWAKIJE
  Gemiddelde dagelijkse kosten: € 31,40

Goedkope dingen om te doen in Bratislava
Bezoek het Slowaakse Nationaal Museum en Transportmuseum gratis op elke 1e zondag van de maand. In de zomer kun je gratis films bekijken op het strand van Bratislava.

Ben je van plan om komend jaar meerdere city trips in het buitenland te maken? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering zoals die van Centraal Beheer. Na een paar uitstapjes is dit vaak al interessanter dan een kortlopende reisverzekering.

Waar gaat jouw volgende City trip heen? 

Handtekening Jamey