De leukste buiten uitjes

Tijdens deze zomer zullen wij vooral lekker dagjes weg gaan. Maar het is niet altijd mogelijk om wat verder weg te gaan. Vandaar dat ik mijn tips voor leuke buiten uitjes in Nijmegen en omgeving deel. 

Harms Hoeve – Malden

Harm’s Hoeve in Malden is een belevenis boerderij voor jong en oud in de buurt van Nijmegen. Met hun grote ronde stal is het vrij bijzonder om te zien. Alle dieren; de koeien, schapen en geiten zitten in deze stal waar je gezellig omheen kan wandelen. En durft je kleintje de dieren te aaien, dan kan je de lol op! Want alle dieren zijn ontzettend lief.

Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag: 10:00 – 18:00 uur
Westerkanaaldijk 5
6581 KC Malden

Harms Hoeve

Pluktuin de Warmoes – Lent

Samen lekker vers fruit plukken, of een mooi boeket samenstellen voor oma? Het kan allemaal bij Pluktuin de Warmoes. Het is niet mega groot. Maar ze hebben wel een heel leuk assortiment. De laatste keer dat wij er waren konden we rode besjes plukken en een aantal frambozen. Wie weet wat er de volgende keer rijp is!

woensdag, vrijdag en zaterdag: 11:00 – 14:00.
Griftdijk Noord 11
6663 AA Lent, bij Nijmegen

Pluktuin de Warmoes - Lent

Watergoed – Valburg

Watergoed is mijn favoriete plekje, een strandpaviljoen in Valburg. Je kunt hier heerlijk genieten op het terras, zwemmen, en ook ontzettend veel watersporten beoefenen. Het lijk bijna alsof je aan de zee zit op een heerlijk Ibiza like terras. Ook voor de kinderen is er voldoende te doen. Naast het zwemmen en zandkastelen bouwen is er ook bijna altijd een springkasteel. Alles is heel overzichtelijk en ook het water is ondiep waardoor je kindjes er veilig kunnen spelen (uiteraard met zwembandjes).

Elke dag vanaf 10:00
Tielsestraat 129 
6675 AC Valburg

De Leemkuil – Nijmegen

Speeltuin De Leemkuil is een avontuurlijke speeltuin gericht op kinderen vanaf groep 3 t/m 8 jaar. Er zijn heel veel glijbanen, schommels en klimtoestellen. Maar ook is er genoeg te doen aan waterpret als het lekker warm is. In verband met Corona is het alleen mogelijk om een tijdvak te reserveren in de ochtend of middag. Tussen de middag zijn ze een uur dicht om schoon te maken.

Elke dag: Ochtendblok van 10:00 tot 13:00, middagblok van 14.00 tot 17.00.
Luciaweg 2
6523 NK Nijmegen

Fort Brakkefort Nijmegen

Fort Brakkefort – Nijmegen

Net als de Leemkuil is Fort Brakkefort een gemeente speeltuin. Echter is deze gericht op de kleinere kindjes. Ook hier is er genoeg te klimmen, maar vind je ook veel leuke speelhuisjes, wip wap en schommels. Omdat het tussen de bomen zit is er ook altijd voldoende schaduw. Écht heerlijk!

Elke dag: Ochtendblok van 10:00 tot 13:00, middagblok van 14.00 tot 17.00.
Kanunnik Mijllinckstraat 72
6525 WX Nijmegen

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan als het gaat om buiten uitjes in Nijmegen. Mocht jij nog leuke ideeën hebben? Laat ze vooral achter in de comments dan vullen we de lijst mooi aan!

De leukste buiten uitjes -2