5 tips voor het fietsen met kinderen

Een van de dingen waar ouders zich op verheugen is het samen met je kind op de fiets te stappen en je kindje wereld te laten ontdekken. Er zijn wel enkele belangrijke punten te noemen voor je met, en over enkele jaren, naast je kind op de fiets stapt. In dit artikel bespreek ik 5 tips voor het fietsen met kinderen met je!

1. Wanneer mag mijn kind mee op de fiets:

De meningen verschillen enorm over het meenemen van je baby in een draagzak op de fiets.
Een baby die nog niet kan zitten is enorm kwetsbaar, zeker op de fiets. Er zijn andere mogelijkheden om toch je baby mee te nemen op de fiets. Je kan kiezen voor een speciaal frame achterop de fiets waar het babyautostoeltje in past. Verder is de bakfiets een zeer populair vervoermiddel voor ouders met kinderen.

fietsstoeltje achter 2

2. Wanneer mag mijn baby in het fietsstoeltje voorop de fiets:

Een goede richtlijn is dit pas te doen als de baby goed kan zitten. Dit is meestal rond de 7 maanden. Maak de fietstochtjes in het begin niet te lang; een baby zal snel in slaap vallen en dan is een fietsstoeltje niet echt comfortabel.

3. Wat is een goede combinatie van fiets en fietsstoeltje:

Veel fietsen hebben een beperkte ruimte tussen het stuur en het zadel. Als je zelf niet al te smal bent, kan dit lastig zijn. Gelukkig zijn er speciale mama- fietsen die een grotere ruimte hebben zodat je stoeltje niet al te erg in de weg zit.

fietsen met kinderen

4. Hulpmiddelen voor het veilig monteren van het stoeltje:

De tijd dat een voorstoeltje eenvoudig aan het stoer werd geklikt is voorbij! Wanneer papa en mama allebei afwisselend met hun kind willen fietsen, is het een dure aangelegenheid om 2 fietsstoeltjes te kopen. Gelukkig zijn er speciale hulpmiddelen waarmee je het stoeltje makkelijk en veilig van de ene naar de ander fiets kunt overzetten. En niet geheel onbelangrijk, zorg voor een goed fietsslot van Slotenspeciaalzaak. Tegenwoordig worden er zo veel fietsen en losse fietsstoeltjes gestolen, je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn!

5. Wanneer mag mijn kind achterop:

Als het kind te zwaar wordt voor het stoeltje voorop, is het noodzakelijk dat de overstap naar een stoeltje achterop wordt gemaakt. Kijk naar de richtlijnen van jouw specifieke stoeltje wanneer dit moment is aangebroken. Let op dat je, ook als je kind wat groter is, de veiligheid is acht neemt en de gordel en de beenbeveiligers gebruikt. Een voet tussen de spaken is vreselijk pijnlijk en komt helaas nog veel voor.

5 tips voor het fietsen met kinderen