De juiste verlichting kiezen: waar ga je voor?

Wanneer je gaat verbouwen, een nieuw huis hebt gekocht of je interieur gaat aanpakken moet je nadenken over verlichting. Verlichting is een belangrijk onderdeel in je woning, het zorgt voor sfeer en is daarnaast praktisch. In dit blog delen wij verschillende soorten verlichting met je, zodat jij beter kunt kiezen wat bij jullie wensen past. Lees je mee?

Spots

Spots, oftewel spotjes, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit een woning. Je kunt hiermee gemakkelijk op vele plekken voor licht zorgen en je kunt het naar wens dimmen. Wij hebben gekozen voor Trimless spots, deze hebben geen rand en kun je dus helemaal verwerken in het plafond. Meestal kun je kiezen voor witte of zwarte spots, zodat je het kunt matchen met je interieur. Ik vind spotjes echt ideaal, je kunt het licht helemaal afstemmen op ieder moment. Gezellige filmavond? Dan houden wij het licht gedimd. Spelletjesavond of vroeg donker? Dan kan het licht wat feller, handig!

Hanglampen

Naast spots, is het ook zeker aan te raden om een mooie hanglamp aan te schaffen. Zelf hebben wij boven de eettafel een hanglamp hangen. Zo creëren wij er echt een apart hoekje van en het staat ook erg gaaf. Een hanglamp breekt de ruimte en is daarom vaak een echte blikvanger. Wij hebben onze hanglamp geshopt bij een bouwmarkt, maar je kunt deze ook vinden bij alle woonwinkels en natuurlijk online.

Tafellamp

Ook tafellampjes hebben wij meerdere malen in onze woning staan, deze kleine lampjes zijn perfect om je woonkamer op te leuken. Zo hebben wij ze staan op het tv-meubel, de schouw, de vensterbank en op een klein bijzettafeltje. Tafellampjes zorgen voor een sfeervol huis en je hebt ze ook nog eens in vele soorten en maten. Naast spots en een hanglamp, is dit echt een must voor in je woning! Tip: kijk eens bij kleine interieurwinkeltjes voor een uniek exemplaar.

Wat voor lampen heb jij allemaal?

De juiste verlichting kiezen: waar ga je voor?