De fopspeen – siliconen versus natuurrubber-2

Fopspenen: er zijn allerlei merken, maten en soorten. Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. In dit blog helpen wij je graag op weg door je te informeren over de verschillende soorten fopspenen. Want wat is het verschil tussen siliconen en natuurrubber fopspenen? En welk merk is onze favoriet? Lees snel verder.

Natuurrubber fopspenen

Natuurrubber, ook wel latex, fopspenen kun je herkennen aan de gele/bruine kleur. De naam zegt het al: het is van natuurlijk materiaal gemaakt. Hierdoor zijn de rubberen fopspeentjes ook milieuvriendelijker. Het voordeel van natuurrubber fopspenen is dat het materiaal zachter is, waardoor deze fopspenen minder druk geven op het gehemelte en de stand van de kaak en tandjes. Nadeel van het zachte materiaal is echter wel dat ze sneller slijten en vervormen en niet gesteriliseerd mogen worden omdat natuurrubber slecht tegen hitte kan. Daarnaast is het zo dat deze speentjes smaken en ruiken naar rubber. Wanneer je kindje hieraan gewend raakt, kan het zo zijn dat hij of zij de borstvoeding weigert vanwege de andere geur en smaak.

Siliconen fopspenen

De meeste fopspenen zijn van siliconen gemaakt. Siliconen fopspenen kun je herkennen doordat ze doorzichtig zijn. Ze zijn wat stugger, maar daardoor ook een stuk steviger. Hierdoor scheuren ze minder snel, waardoor ze langer meegaan. Ook zijn ze sneller bestand tegen bijten. Let wel op: als je merkt dat je kindje bijtdrang heeft, dan is deze wellicht toe aan een bijtring in plaats van een fopspeen. Daarnaast veroorzaken siliconen fopspenen ook minder snel allergische reacties. Ook zijn deze speentjes geur- en smaakloos, waardoor ze goed te combineren zijn met borstvoeding. De speentjes kunnen gesteriliseerd worden met kokend water of stoom, waardoor ze erg hygiënisch zijn.

Ons favoriete merk: Difrax

Wij zijn zelf fan van de siliconen fopspenen van Difrax. Onze kindjes pakken de speen goed aan, waardoor ze rustig worden en de zuigbehoefte wordt beaamd. Het fijne van Difrax vinden wij ook de verschillende soorten fopspeentjes: Natural of Dental. De Natural fopspeen heeft een natuurlijke, ronde tepelvorm. Hierdoor neemt een kindje deze gemakkelijk aan. De Dental fopspeen heeft een aflopende vorm, wat goed is voor de ontwikkeling van de kaak en het gehemelte. Zo kun je zelf kiezen welke vorm het beste past bij je kindje. De fopspeen van Difrax heeft een vlindervormig schildje, hierdoor blijft het neusje goed vrij en komt er genoeg lucht bij. Dit voorkomt huidirritatie. Daarnaast heeft Difrax verschillende formaten, van prematuur tot aan 18+ maanden. En de leuke prints en kleurtjes maken het natuurlijk helemaal compleet.

pure brick difrax

Nieuwe kleuren!

Helemaal leuk om te weten is dat Difrax allemaal nieuwe kleuren uit brengt. Waaronder de kleur die je hier boven ziet, Pure Brick. Ook komen er nog veel meer mooie kleuren aan zoals de trendkleur oker geel, honing geel maar ook grijs en ijsblauw gaan we terugzien. Daar komen er zeker een aantal van in onze kast te staan!

nieuwe collectie difrax

De siliconen fopspenen van Difrax shop je o.a. op de webshop van Difrax, of bij winkels zoals Prénatal en de bekendere drogisterijen.

Gebruik jij siliconen of natuurrubber fopspenen?

De fopspeen – siliconen versus natuurrubber-3