Lezers die mij al langere tijd volgen weten dat ik een enorme fan ben van de kinderwagens van Cybex. Het nieuwste lid van de Cybex familie is de Cybex Libelle. Geloof mij: deze buggy wil je hebben! Hij is licht en compact en daardoor ideaal om mee te nemen tijdens dagjes of weekendjes weg en vakanties. In dit blog deel ik meer informatie over de Cybex Libelle en mijn persoonlijke ervaring met je.

Compact

De Cybex Libelle kun je inklappen tot een klein pakketje, waardoor deze erg gemakkelijk mee te nemen is. Wanneer hij is opgevouwen is het een pakket van L 32 cm x B 20 cm x H 48 cm. Hij is zo klein in te klappen dat hij mee kan als handbagage, ideaal wanneer je op vakantie gaat of een weekendje weg. Ook in de auto is de buggy ideaal, je neemt hem gemakkelijk mee, waar je ook heen gaat. De Libelle vouwt zich binnen enkele seconden in of uit, waardoor je hem direct kunt pakken wanneer je hem nodig hebt voor jouw kindje. Om eerlijk te zijn denk ik zelfs dat hij in een ruime rugzak prima zou passen.

Ultra lichtgewicht

De Libelle weegt slechts 5,9 kilo waardoor hij enorm makkelijk is om zo mee te nemen. Geen gesjouw met zware wagens, maar een licht pakketje wat je zo draagt en optilt. Zeker wanneer je alleen bent en ook druk bent met je kind, is het fijn dat je niet ook nog een zware wagen hoeft mee te slepen. Door het lichte gewicht kun je hem ook gemakkelijk in een bagagevak boven je hoofd tillen, fijn wanneer je op reis bent en afhankelijk bent van hoge bagagebakken in het vliegtuig of de trein.

Specificaties

De Libelle buggy is te gebruiken vanaf ongeveer 6 maanden tot 22 kg (+- 4 jaar). De buggy is in 6 verschillende kleurstellingen te verkrijgen, van felle kleuren zoals blauw en roze, tot rustige tinten zoals beige en zwart. De buggy heeft verschillende ligposities, zodat je kindje ook even liggend kan slapen of rusten als dit nodig is. Ook de voetensteun is verstelbaar voor een comfortabele houding voor jouw kindje. De Libelle buggy heeft als extra mogelijkheid dat er een baby-autostoeltje aan het frame kan worden bevestigd, hierdoor kun je hem gelijk vanaf de geboorte gebruiken. Erg handig wanneer je met jouw baby op vakantie gaat, zo hoef je geen zware kinderwagen mee te nemen.

Hoewel de voorwielen klein zijn rijd hij verassend makkelijk over verschillende ondergronden. Zo heb ik er al mee door het bos gelopen, de winkelstraten en zelf met stoepjes op en af gaan ondervind ik geen problemen.

Zelf hebben wij nu de Cybex Libelle in het beige een aantal weken in gebruik. En ik kan niets anders zeggen dan wat een top buggy. Hij is écht zo makkelijk in- en uit te klappen en weegt helemaal niets. Wat ik verassend fijn vind is de opbergruimte onder de buggy. Ik had verwacht omdat het zo’n compacte wagen is dat deze ruimte niet groot zou zijn. Maar mijn luiertas plus wat rommeltjes past er prima allemaal in. Ja, ik kan oprecht zeggen dat dit mijn favoriete buggy is!

Zou jij de Cybex Libelle buggy aanschaffen?

Cybex Libelle - dé reisbuggy van dit moment!