Als het om ons interieur gaat zijn wij Nederlanders goed onder te verdelen in verschillende groepen. Er zijn mensen die meteen met elke trend meegaan en zo hun huis regelmatig veranderen van inrichting. Het merendeel geeft een eigen twist aan hun inrichting en combineert dit met verschillende (trendy) stijlen. En dan hebben we nog een deel die het allemaal niet zo uitmaakt. Een inrichting moet daar vooral praktisch zijn. Geef jij wel om jouw interieur en ben je op zoek naar fijne inspiratie voor een gezellige inrichting? Met deze 5 tips kom je al een heel eind!

1. Opruimen

Een opgeruimd huis lijkt een dagtaak te zijn, maar het is het oh zo waard. Opgeruimd voel je je er veel beter en is je gemoedstoestand ook meer in standje rust te vinden. Denk er maar eens over naal dat rondslingerende speelgoed, papieren op het aanrecht en schoenen overal in de kamer. Alleen bij het idee al krijg je het benauwd. Het laat je eraan herinneringen dat je nog zoveel moet doen en juist dat geeft die onrust en ongezelligheid. Opruimen die handel dus!

2. Verlichting

Wist je dat verlichting heel erg belangrijk is in jouw interieur? Vaak wordt het nogal onderschat, want verlichting lijkt op het eerste oog enkel praktisch. Natuurlijk is het dat ook, maar echt goede verlichting doet meer dan alleen licht geven. Het geeft sfeer aan jouw huis, maakt jouw inrichting helemaal af en geeft je het gevoel van thuiskomen. Met name nu we de winter ingaan en lange donkere dagen hebben. Onze tip: ga voor dimbaar licht! Hiermee kun je tijdens praktische momenten wat meer licht hebben en s avonds kiezen voor een wat zachter licht om mee te ontspannen.

3. Hout en stof

De materialen die je in huis gebruikt zijn erg bepalend voor de sfeer. Metaal, wit en grijs doen vaak al wat koud aan, maar hout en stof maken het juist heel erg gezellig. Kies bijvoorbeeld een mooie bank in een luxe en warme stof. Dat geeft meteen een boel gezelligheid in huis! Leg er een mooie deken in een andere stof of structuur overheen en kies er een paar toffe kussens bij. Ook hout is een materiaalsoort dat het heel goed doet in gezellige woonkamers. Denk aan een houten tafeltje, maar ook houten accessoires of tafel zijn een aanrader. By-Boo meubels voldoen bijvoorbeeld geheel aan deze uitstraling.

4. Leuke accessoires

Met accessoires maak je alles af. Zo ook jouw inrichting. Kies niet teveel kleine prulletjes, maar ga liever voor de grotere stukken. Vaak zijn dit wel echte stukken waar je in investeert, maar deze blijven wel langere tijd mooi en relevant in jouw interieur. Less is hierbij zeker more! In de vtwonen shop kun je de leukste dingen vinden.

5. Textiel

We noemden het net al, textiel en allerlei soorten stoffen zijn erg belangrijk binnen een interieur. Het maakt het geheel af en gezellig. Het straalt warmte uit (mits goed gekozen) en kan ook warmte geven. Denk bijvoorbeeld aan een fijne mooie deken die je in de avonden warm houdt, maar ook mooie luxe gordijnen kunnen heel veel doen!!

De top 5 interieur tips voor een gezellige inrichting