Sporten met make-up op, als je het mij vraagt totaal geen goede combinatie. Zie je het al voor je? Door het zweet loopt je mascara of eyeliner zo door tot aan je kin! Nee dat kan echt niet, dan maar geen make-up op. Of toch wel? Clinique heeft een nieuwe lijn uitgebracht speciaal voor de sportievelingen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De nieuwe CliniqueFit lijn is speciaal ontwikkelt voor iedereen die een actieve levensstijl heeft. Denk bijvoorbeeld aan sporten, maar persoonlijk vind ik het ook voor de warme dagen echt ideaal. De make-up kan namelijk tegen een stootje en de skincare zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik niet echt heel erg sportief ben. Zeg maar eerder lui dan moe. Toch heb ik de producten heel goed kunnen testen tijdens mijn reis naar Londen. Het was hier namelijk mega warm (30 graden!) en we hebben ontzettend veel kilometers gelopen. Dat was zweten!!

Post Workout Matifying Moisturizer – € 31

Het eerste product waar ik zelf ook echt enorm veel aan gehad heb is de Post Workout Matifying Moisturizer. Deze is bedoeld om na het sporten te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt maar ook gaat deze overmatig talgproductie tegen. Zo voorkom je een glimmende huid. Ideaal wanneer je dit al snel krijgt zoals mij.

Workout Make-up SPF 40 (01 light) – € 33

De workout make-up SPF40 is een lichtgewicht foundation die je ook nog eens zinbescherming geeft door de SPF. Ik ontving de kleur 01 Light. De foundation is persoonlijk niet mijn favoriet uit deze nieuwe CliniqueFit lijn. Het product is namelijk heel erg vloeibaar waardoor ik snel knoei. En daarnaast is de kleur ook te donker voor mijn huid helaas. En dat terwijl ik niet mega licht van kleur ben.

CliniqueFIT Lip + Cheek Flush – € 23

Helaas is dit voor mij een fail. Een vloeibare lip en cheek flush eindigt bij mij vaak in oorlog. Zo ook met deze van CliniqueFit. Hoewel dit product je een tikkeltje kleur zou moeten geven zie ik er gelijk uit als een clown. Doseren vind ik ook erg lastig omdat het product erg snel uit het tuitje komt. Doe mij maar gewoon een ouderwetse poeder en lipstick!

Post Workout Neutralizing Face Powder – € 30,50

De Post Workout poeder is een poeder die de roodheid neutraliseert in je gezicht. Daarnaast zou het ook het glimmen verminderen. Zelf vind ik de verpakking echt geweldig. Zo’n leuk poederdoosje voor on the go. Dat wilt toch iedereen in zijn toilettas meenemen! Zeker in combinatie met de andere producten is dit echt een aanrader!

Workout 24-Hour Mascara – € 25

De Workout 24-Hour Mascara staat toch ook wel hoog op mijn favorieten lijstje. Clinique beweert dat deze mascara tot wel 24 uur perfect blijft zitten. Hoewel het een waterproof formule is kun je hem wel erg makkelijk verwijderen met een beetje warm water of een remover. Het borsteltje is ook erg fijn omdat deze niet megagroot is maar wel heel fijn spits toe loopt. Zo kan je echt alle wimpers goed meepakken.

De CliniqueFit collectie bevat nog veel meer fijne producten. Kijk hier voor eens op de website van Clinique. Ik ben al met al erg tevreden over de producten. Natuurlijk is de mascara echt een favoriet. Maar de Facepowder staat op een stevige tweede plaats!

Sport jij met make-up op?

Handtekening Jamey

#clinique #cliniquefit