Een oogschaduw die een matte effect heeft en lekker lang draagbaar is. Dat is de nieuwe Charlotte Tilbury Matte Eyes to Mesmerise oogschaduw. Hij komt in 5 mooie en luxe kleuren en vandaag laten we ze allemaal uitgebreid zien.

Charlotte Tilbury Matte Eyes to Mesmerise

Misschien ken je deze oogschaduw al wel, want hij komt ook in een variant met shimmers waardoor je een mooie glans op je ogen krijgt. De Matte Eyes to Mesmerise is echter voor een mat effect bedoeld. Heel apart natuurlijk, want het product zelf is smeerbaar. Of het wel zo goed werkt, welke kleur onze favoriet is en hoe je het het beste aanbrengt vertel ik je zo.

Nude Chasmere

Laat ik beginnen met de lichte kleur, Nude Cashmere. Deze kleur zie je nauwelijks als oogschaduw zitten, maar wel is hij uitermate geschikt om bijvoorbeeld donkere oogleden mee op te frissen. Je brengt het vanuit het potje aan met je vingers of een kwastje en blendt het lekker weg. Het resultaat is mooi en helder!

Flawless Beige

Dan is er de kleur Flawless Beige. Dit is een beige/lichtbruine kleur die het heel goed doet bij blauwe ogen. Eenmaal geblend ziet hij er fantastisch uit en je ziet hierbij ook heel goed het matte effect. Dit is eigenlijk een kleur die bijna iedereen wel goed kan hebben. Je kunt hem solo dragen of combineren voor bijvoorbeeld een smokey eye. Mijn favoriet!

Smokey Taupe

Wil je liever een wat intensere look die evengoed niet al te veel opvalt? Ga dan voor Smokey Taupe. Deze bruine kleur is wat donkerder dan Flawless Beige. Je kunt ook beide tinten goed met elkaar combineren voor een mooie smokey eye look.

Chocolate Veil

Chocolate Veil is nog wat donkerder en geeft ook weer heel mooi dat matte effect. Het beste kun je de oogschaduws aanbrengen met je vingers en dan vervolgens blenden met een oogschaduw brush. Ik vind deze kleur wat te warm voor mij maar voor jou is hij misschien perfect!

Diffused Black

Tot slot een kleur voor een avond make-up: Diffused Black. De kleur is zwart en hiermee krijg je dus echt donkere ogen. Voor een feestje is dat natuurlijk prachtig, overdag is het misschien wat too much. Een leuke tip: je kunt deze tint ook gebruiken als een smokey eyeliner. Je brengt hem dan voorzichtig aan met een smalle brush als eyeliner en blend dit heel fijn uit. Zo kun je hem ook goed overdag dragen.

Ik vind deze oogschaduw weer een ware ontdekking. Ze brengen heel fijn aan en het matte effect blijft de hele dag mooi aanwezig. Deze oogschaduw is dierproefvrij en kost €30,- per stuk. Je bestelt hem online op www.charlottetilbury.com.

Meer beauty reviews lezen? Klik dan hier.