Hoeveel basics heb jij in je kast hangen? Basics lijken vaak vrij saai, maar goed gecombineerd kunnen het ware pareltjes zijn. Ze zijn dan ook zeker onmisbaar in jouw garderobe. Sterker nog…het is aan te raden om een mooie basic collectie in je kast te hebben liggen en hangen. Wist je trouwens dat basics ook heel stylish kunnen zijn? Met deze tips creëer je een mooie basic collectie!

Inventariseer

Je hebt vast al wel wat basics in de kast hangen en liggen, dus ga op onderzoek uit. Haal alles uit deze categorie uit je kast en sorteer per soort. Op die manier heb je een handig overzicht van wat je eventueel nog mist en moet of wilt hebben. Leg er dus ook meteen een pen en papier bij om jouw wishlist compleet te maken.

Kleuren

Basics komen in allerlei kleuren. Wij zijn bijvoorbeeld fan van basic shirtjes en tops. Wanneer je een leuk en fleurig rokje hebt kan een basic top hier wat meer rust in brengen. Zo geef je balans aan je outfit en klopt het geheel. Zet dus tops in het zwart, wit, maar ook nude en andere kleuren op je lijstje die passen bij jouw andere kledingstukken en doe dit ook voor shirtjes. Jane Lushka heeft bijvoorbeeld toffe tops in een uni kleur die heel goed dienst doen als basic.

Kleding items

Wist je dat naast tops en shirtjes ook jumpsuits mooi kunnen zijn in basic vorm? Vaak zien ze er juist lekker classy uit en maak je de look af met bijvoorbeeld een goed paar schoenen en accessoires zoals sieraden. Studio Anneloes heeft bijvoorbeeld hele gave jumpsuits maar ook een Studio Anneloes broek is echt een must! Denk ook eens aan een mooie pantalon of shorts van bijvoorbeeld Summum. Draag er een mooie blouse op en je outfit is helemaal klaar!

Niet teveel

Eenmaal bezig met basics kun je erg enthousiast worden, maar probeer evenwicht te houden in je kledingkast. Teveel basics is namelijk ook niet goed en zorgt voor weinig afwisseling in jouw garderobe. Kies naast deze basis ook hele mooie kledingstukken uit die je met allerlei andere basic items kun combineren. Het beste kies je iets dat je met meerdere dingen kunt combineren, zodat je met 10 kledingstukken bijvoorbeeld heel veel verschillende outfits kunt maken. Op die manier kun je blijven variëren en wordt jouw kast nooit saai. Je zult zo niet snel meer het gevoel hebben dat je ‘geen kleding hebt om aan te trekken’. Uiteindelijk wordt jouw kast hier blij van omdat hij niet meer uitpuilt, maar jouw portemonnee ook.