Wanneer je een eigen bedrijf hebt, komt er op een gegeven moment een vervolgstap in je carrière: de aanschaf van een eigen kantoor. In dit artikel geef ik je daarom een aantal tips om een kantoor zo functioneel mogelijk in te richten.

Thuiswerken is niet altijd ideaal. Soms kan het erg prettig zijn om na een lange werkdag je deur dicht te gooien en naar huis te gaan. Daarnaast kun je je op een eigen kantoor perfect afsluiten voor de buitenwereld en je focussen op jouw bedrijf. Wanneer je de stap zet om een eigen kantoor te huren of kopen, wil je deze natuurlijk wel zo fijn mogelijk inrichten.

Gebruik de ruimte die je hebt

Een eerste stap is om de ruimte die je tot je beschikking hebt zo functioneel mogelijk te gebruiken. Zorg dat er genoeg opbergruimte is, ruimte om te zitten en ruimte om eventueel klanten of gasten te ontvangen. Maak verschillende plattegronden van jouw kantoor, met verschillende indelingen. Zo kun je uiteindelijk kiezen welke indeling het gemakkelijkst is voor jouw bedrijf. Onmisbaar: 1 of 2 bureaus met prettige bureaustoelen, een opbergkast voor administratie en andere boekwerken en een tafel met enkele stoelen voor bijvoorbeeld een lunchpauze of persoonlijk gesprek. De rest van de ruimte is natuurlijk persoonlijk.

Zorg voor de juiste verlichting

De juiste verlichting is natuurlijk onmisbaar in een kantoor. Misschien heb je wel een kantoor met veel ramen, waardoor je een goede lichtinval hebt. Helaas is dit niet voor ieder kantoor vanzelfsprekend. Soms heb je maar één of helemaal geen ramen. Zorg bij dit soort kantoren altijd voor de juiste verlichting. Speciaal voor kantoorruimtes, kun je kiezen voor verlichtingspanelen. Deze passen gemakkelijk in systeemplafonds of kunnen gependeld worden. Daarnaast kun je ook kiezen voor de juiste lichtkleur: warm wit, natuurlijk wit of daglicht. Wanneer je bijvoorbeeld ook vaak foto’s moet maken voor je bedrijf, is daglicht erg belangrijk. Wil je liever rustig en sfeervol werken, dan kan warm wit fijn zijn voor jouw kantoor. Dit hangt af van de doelstelling van jouw bedrijf.

Wat zou jij niet kunnen missen in een functioneel kantoor?

Handtekening Jamey